Hlavní obsah
Lidé a společnost

Alina Kabajevová byla úspěšnou gymnastkou. Nyní žije ve vile plné luxusu, do které léta vrtulníkem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay/Public domain

Když se dostala ve světě sportu až na svůj vrchol, nečekala, že to nejlepší v životě ještě přijde. Nyní si žije jako v pohádce a na svůj život si hodně rychle zvykla. A za vše může její milenec, ruský prezident Vladimir Putin.

Článek

Bývalá moderní gymnastika a olympijská vítězka Anna Maratovna Kabajevová se narodila 12. května 1983 v Taškentu, na území dnešního Uzbekustánu. Její otec byl tatarské národnosti a její matka pocházela z Ruska. Otec pracoval jako obyčejný sedlák na statku, matka měla už tehdy vysoké nároky. Angažovala se ve vysoké politice a měla ráda vyšší úroveň společnosti. Po několika letech manželství se jim narodila dcera Anna, ze které chtěli mít sportovkyni. Anna Kabajevová byla jedináček, proto veškerou svou pozornost strhávala pouze na sebe. Když jí bylo šest let, rodiče se rozhodli svou dceru poslat na kurz rytmické gymnastiky. Jejich dcera měla opravdu velký talent a posléze se ukázalo, že je velmi nadanou sportovkyní. Už jako dítě získala několik významných ocenění a mimo jiné se stala dětskou mistryní světa.

Po několika letech aktivního sportu se Kabajevová dočkala prvního velkého úspěchu. Na mezinárodní sportovní scéně se poprvé objevila v roce 1996. Ve svých patnácti letech, v roce 1998, se stala mistryní Evropy v Portugalsku, což byl její první významný úspěch. Následující rok svůj úspěch zopakovala a navíc získala titul mistryně světa v Ósace. Během mistrovství Evropy v Budapešti v roce 2003 vybojovala čtyři zlaté medaile, jednu stříbrnou a jednu bronzovou. Od té doby její sportovkyní kariéra jen stoupala. Na letních olympijských hrách v Sydney byla v roce 2000 považována za hlavní favoritku ve všech disciplínách. Avšak kvůli chybě v jejím jinak bezchybném a precizním vystoupení, kdy ztratila obruč a musela pro ni vyběhnout mimo soutěžní plochu, skončila nakonec na třetím místě.

Nemohla jsem uvěřit svým očím, když jsem ji poprvé spatřila. Dívka měla málo vídanou kombinací obou klíčových předpokladů potřebných pro moderní gymnastiku – ohebnost a obratnost.
Irina Vinerová.

Po kariéře se věnovala politice

Po několika dalších neúspěších se Alina Kabajevová rozhodla ukončit svou sportovní kariéru a roce 2005 oznámila definitivní konec. Následně se stala členkou nově zřízené Komory lidu a začala se aktivně věnovat své politické kariéře. Následně získala ještě roli v japonském filmu Red Shadow, kde si zahrála trenérku gymnastiky. Alina Kabajevová se rozhodla po své úspěšné sportovní kariéře naplno vstoupit do politického života. V roce 2007 se dokonce stala poslankyní za stranu Jednotné Rusko. Tato strana je známá svou podporou Kremlu a jiných vysoce postavených osob. V září 2014 se Alina Kabajevová rozhodla ukončit i svou politickou kariéru a přijala novou pracovní výzvu ve světě médií a marketingu.

O několik měsíců později se stala předsedkyní ruského mediálního holdingu National Media Group. V této roli působila až do roku 2020, což jí umožnilo získat zkušenosti a vliv v oblasti médií a komunikace. Během svého politického života se seznámila s Vladimirem Putinem, což jí vyneslo na samotný vrchol. V roce 2008 médii proběhla zpráva o tom, že s Putinem chystají svatbu. Podle dostupných informací mu měla porodit tři děti a vedle Putinovy rezidence ve Valdaji v Novgorodské oblasti byl postaven dům bývalé gymnastky Aliny Kabajevové, ke které se dopravuje jedině soukromým vrtulníkem. Dle všeho se dřevěný dům začal stavět v roce 2020 a dokončen byl v roce 2022.

Domů létá vrtulníkem a jezdí soukromým vlakem

Co je velkou zajímavostí, je doprava, kterou do svého domova využívá. Dle dostupných informací by se Alina Kabajevová do svého rodinného domu dopravovat pomocí speciální železniční tratě, která vede do utajované stanice poblíž Valdaje, odkud se následně přesouvá do Putinovy rezidence soukromým vrtulníkem. Vlak, který Alina využívá, je obrněný a nikdo neví jeho přesný jízdní řád. Celá trasa je totiž soukromá a žádné jiné vlaky po ní nesmí jezdit. To ale není vše. Alina Kabajevová vlastní i několik dalších nemovitostí. Mezi ty nejvýznamnější patří penthouse v bytovém komplexu Korolevskij park (Královský park) v Soči. K tomuto domu patří soukromý bazén a přistávací plocha pro vrtulníky. Dům by měl obsahovat 20 pokojů, soukromé kino, saunu, solárium nebo taneční sál. Z úspěšné sportovkyně se tak stala multimilionářka, která si žije jako v pohádce.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:
Alina Kabajevová

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz