Hlavní obsah
Lidé a společnost

Erdogan Atalay se proslavil rolí Semira Gerkhana. Má 3 děti, miluje adrenalin a podporuje charitu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: 9EkieraM1/Wikimedia Commons/CC BY-SA 3.0 DEED

Kdo by neznal legendárního Semira Gerkhana z oblíbeného detektivního seriálu Kobra 11. Ale i tento legendární herec postupem času stárne a mění se. Někteří by ho nepoznali, druzí se shodují na tom, že je mnohem hezčí než v dřívějších dobách.

Článek

Herec Erdogan Atalay se narodil 22. září v Hannoveru do rodiny tureckého podnikatele a německé prodavačky. Ačkoliv jeho otec pochází z Instanbulu, Erdogan turecky mluvit neumí. Se svou sestrou od malička vyrůstal v Německu, kde začal navštěvovat i základní školu v Garbsenu. Právě zde poprvé poznal, co je to hrát a předvádět. Jako malý totiž velmi rád navštěvoval dramatický kroužek a účastnil se všech školních představení.

Poprvé se k pořádné filmové roli dostal ve svých 18 letech, kdy dostal hlavní roli ve hře Aladin a kouzelná lampa v Staatstheatru v Hannoveru. Zajímavostí je, že tuto roli nezískal jen kvůli svému nadání a talentu, ale především díky svým tureckým rysům, kterými se může pyšnit. Právě první divadelní role ho přivedla ke studiu herectví, pro které se rozhodl na vysoké škole v Hamburku. Zde si zvolil ještě jeden volitelný obor, a to rockovou hudbu. V té době malý a nevýrazný Erdogan stále čekal, až přijde ta pravá role. A té se o několik let později dočkal.

Začátky nebyly jednoduché

Postava dravého komisaře Semira Gerkhana vznikla v roce 1995, krátce poté, co tehdy ještě nevýrazný herec Erdogan Atalay zvítězil v konkurzu na roli hlavního komisaře dálniční policie, čímž nahradil herce Rainera Streckera. Sám přiznal, že se obával, zda jeho výška nebude problém. Herec měří pouhých 160 cm. V jednom ze svých rozhovorů herec zavzpomínal na svůj první den natáčení, ale také na to, jak se ve skutečnosti cítil. Jeho pocity byly smíšené a nebyl si jistý, zda je na správném místě. „Pamatuji si na svůj první den. Přinesl jsem si vlastní oblečení a měl účes, který opravdu nechcete. To jsem samozřejmě nevěděl. Přišel jsem na plac přímo z divadla a nezáleželo mi na vzhledu. V určitém okamžiku, o mnoho let později, jsem si všiml, že ostatní vypadají jinak než já. Přinést si vlastní oblečení nebylo zas tak smysluplné.“

Další zajímavostí, o které se moc neví, jsou jeho zranění, která během natáčení utrpěl. V jednom z dílů si vykloubil rameno, v dalším si zlomil nos. A k tomu nechyběly ani oděrky nebo zlomený prst. Od roku 2016 Erdogan se živí jako herec, scenárista, producent a hudebník. Kromě toho přišel rovnou čtyřikrát o svůj řidičský průkaz, a to v době, kdy natáčel Kobru 11. Spletl si totiž filmovou akci se soukromým životem a rád porušoval dopravní předpisy.

Má tři děti a krásnou manželku

Herec se postupem času stáhl do ústraní, a to poté, co skončilo jeho aktivní natáčení seriálu Kobra 11. Z prvního manželství má dceru Amiru Paulettu Melisandu, která se rozhodla pokračovat v tom, co dělá její otec. Jeho dceru jsme mohli dokonce několik let vídat po jeho boku právě v Kobře 11. Tím však jeho soukromí nekončí. O několik let později se znovu oženil a se svou druhou ženou má dvě děti, syna a dceru, kteří jako by mu oka vypadli. Herec mimo svého povolání miluje adrenalinové sporty, potápění, jízdu na koni a šerm.

Věnuje se charitativní činnosti a pomáhá rodinám, které se ocitly v těžké životní situaci. Mimo jiné se také stará o mladé a nadané herce, kteří se chtějí posunout o něco dále. Před nedávnou dobou dokonce navštívil Českou republiku a prozradil, že několik akčních scén v seriálu natáčel sám. Ačkoliv mu režie nabízela profesionální kaskadéry, jeho takové dobrodružství bavilo a mnohokrát se ocitl na hraně života a smrti. I tak se do srdcí diváků navždy zapíše jako Semir. Sám přiznal, že mu fanoušci jinak než komisaři Gerkhane neřeknou.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz