Hlavní obsah
Lidé a společnost

Krásná Penny z Hříšného tance: Cynthia Rhodes pověsila herectví na hřebík a straní se veřejnosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: wikimedia commons/public domain

Cynthia Rhodes se proslavila rolí tanečnice v seriálu Flashdance a Hříšný tanec. Herečka, která se v 80. letech dostala na vrchol, se postupně začala úplně vyhýbat veřejnosti. Nechodí ven a odmítá rozhovory. Herectví dokonce pověsila na hřebík.

Článek

Herečka Cynthia Rhodes se narodila 21. listopadu 1956 v americkém Nashvillu. Vyrůstala v baptistické rodině, takže byla od útlého věku vedena k náboženství, víře, slušnému chování a pokoře. To se později podepsalo na jejím profesním i soukromém životě. Po dokončení základní školy nastoupila na Glencliffovu střední školu, kde studovala zpěv a tanec. A právě zde také o několik let později začala pracovat jako učitelka.

V roce 1980 získala svou první velkou roli, a to v muzikálu Xenada. V tomto muzikálu zabodovala natolik, že hned o dva roky později získala další nabídku, a to na hlavní roli v dramatu One from the heart. A právě tato pracovní příležitost jí přinesla výrazný kariérní posun, kdy si této začínající herečky začalo všímat nejen široké publikum, ale především světoví režiséři. Své další role získávala především v muzikálech a tanečních pořadech. Nejosudovějším se jí stal rok 1983, kdy kromě skvělé pracovní nabídky poznala i svou velkou životní lásku.

Nabídka, která jí změnila život

Herečka se v roce 1983 seznámila s režisérem Adranem Lyneyem, který Cynthii po několika pohovorech obsadil ve svém populárním snímku Flashdance. Zde se herečka předvedla v roli úspěšné tanečnice, a to po boku Jennifer Beals. Právě role ve snímku Flashdance jí změnila život. Následně dostala ještě jednu nabídku, a to ve snímku Sylvestera Stalloneho, kde svůj herecký talent potvrzovala ještě po boku Johna Travolty. Během tohoto natáčení následně Cynthia potkala svou životní lásku, hudebníka a textaře Richarda Marxe. Toho prý zaujala svou štíhlou postavou a nedobytnou povahou.

Zpočátku pomalu vyvíjející se vztah se nakonec změnil v lásku, kterou si oba dva v roce 1990 potvrdili svatbou. Po boku svého manžela začala rozvíjet i svůj hlas a pěvecké dovednosti. Světu následně ukázala, že je všeobecně nadanou herečkou, zpěvačkou a tanečnicí. V roce 1987 přišla role, která jí doslova změnila život. Ukázala se totiž po boku Patricka Swayzeho v legendárním a nezapomenutelném filmu Hříšný tanec. I zde se prezentovala jako skvělá tanečnice s velmi vysokým hereckým talentem. Naposledy se herečka objevila ve snímku Křišťálové oko, ale další role najednou začala odmítat. Nikomu nic nevysvětlila a bez jediného slova se stáhla do ústraní.

Žije v soukromí a straní se veřejnosti

Herečka má se svým mužem tři syny. Na přelomu nového tisíciletí se však filmová produkce dalších výtvorů z její strany již nedočkala. Dokonce odmítla i lukrativní nabídku časopisu PlayBoy, který po herečce chtěl, aby nafotila nahé snímky. Cynthia se nechala slyšet, že nikdy žádné lechtivé snímky nepořídí, protože nechce svým rodičům udělat ostudu. Především jejich víra a vychování to Cynthii neumožňovala.

Co je však větší zajímavostí, je její soukromý život. Cynthia Rhodes se po svém odchodu z filmového průmyslu vyhýbá veškerým mediálním rozhovorům. Podle všeho se začala stranit i široké veřejnosti a dělá vše proto, aby jí nikdo nepotkal. Na nákupy posílá své syny, do společnosti nechodí a snaží se vyhýbat se jakémukoliv mediálnímu i sociálnímu kontaktu s okolím. Dle všeho nevlastní ani žádné sociální sítě. Později se však veřejnost dozvěděla, že se v roce 2014 rozvedla a od té doby je na výchovu svých synů sama. Dle všeho by měla herečka bojovat s depresí a uzavírat se sama do sebe.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz