Hlavní obsah
Názory a úvahy

MasterChef má vítěze. Další show skončila a lidé teď nebudou mít co kritizovat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Foto TV Nova/veřejně dostupné dílo

Finále kulinářské soutěže je za námi a my známe dalšího vítěze MasterChefa. Jenže lidé teď naříkají, že nevědí, na co se budou dívat. Všechny bavilo sledovat příběhy kuchařů, kteří si hrají na absolutní profesionály. A také kritizovat.

Článek

Nejenže v sobotu skončila i další řada taneční soutěže StarDance, během které se všichni z nás mohli pořádně rozčilovat a útočit na zcela nevinné tanečníky, teď nám končí i MasterChef a národ prostě nebude mít koho pomlouvat. Samotné finále však ukázalo, že show má grády a umí nám ukázat, co je pravý charakter člověka. Od počátku si všichni mysleli, že show vyhraje Tereza, která si byla doslova jistá tím, co dělá. Absolutně nepomýšlela na to, že by se ona nemohla stát vítězem, a každé své jídlo, které prezentovala porotě, důkladně vychválila.

Poté jsme se přes televizní obrazovky setkali s Honzou, který se během této soutěže nijak výrazně neprojevoval, ale diváci si všimli toho, že tak trochu nadbíhá porotě. Nejvíce se snažil zaujmout Radka Kašpárka. V jednom ze svých vstupů v soutěži dokonce přiznal, že jeho cílem je dostat se do Kašpárkovy restaurace, kde by si mohli společně zavařit. Nejlépe možná, kdyby tam získal místo kuchaře, protože kdyby se stal MasterChefem, určitě nechce u obyčejného vaření zůstávat. To by zřejmě bylo pod jeho úroveň. Poslední soutěžící byl sympaťák Kuba, který se věnoval především sám sobě a nikoho nekritizoval. Toho si diváci dle komentářů na sociálních sítích oblíbili nejvíce, a to právě za jeho skromnost a milou povahu. Vše ale dopadlo úplně jinak…

Vyhrál ten, který to nejvíce chtěl

Ačkoliv si od počátku Tereza myslela, že se stane absolutní vítězkou, porota rozhodla jinak. Vyhrál Honza. Diváci se nyní nemohou rozčilovat, že by hlasy byly zmanipulované, protože v této soutěži, snad jako v jediné, nerozhodují hlasy diváků, ale ty hlasy, které udělí porota. Ve finále se jednalo o počet bodů, které každému jednotlivému soutěžícímu rozdali. Vzhledem k tomu, že se Honzovi od počátku nedařilo, nakonec byli všichni překvapení, kolik bodů si dohromady vyvařil, aby to stačilo na post absolutního vítěze této soutěže a získání nového titulu MasterChef Česko 2023. 

Honza poté, co byly vyhlášeny výsledky, hrál tak trochu na city. Všem začal vyprávět svůj životní příběh a tvrdil, jak se dostal do situace, kdy poznal absolutní vyhoření. Pracoval totiž jako gastronomický manažer, ale tuto práci už nedokázal vykonávat. Jak je ale možné, že zvládl něco tak psychicky náročného, jako je účast v této soutěži? Diváci však nejsou spokojení s tím, kdo vyhrál. Na Honzu se krátce po odvysílání tohoto dílu snesla pořádná kritika. Vyhrál kuchař, který naservíroval na talíř kus kosti! Nejhorší vítěz všech řad, za mě perfektní a bezchybná Terka měla vyhrát, napsal jeden ze sledujících. „Vyhrál ten, kdo ze sebe dělá chudáka, dodal jiný sledující.

Je to fraška?

Proto se teď diváci rozčilují, že se do televize chodí zviditelňovat pouze lidé, kteří ve skutečnosti nic nedokázali, ale myslí si o sobě, jaké jsou hvězdy. Každý z těchto kuchařů začínal na obyčejném knedlíku nebo bramborové kaši, ale ve finále se všichni chovali, jako by to byli absolutní profíci, kteří vaří celý život. To je právě případ výše zmíněné Terky, která se dokonce rozhodla, že bude poučovat i samotné porotce. Když jí totiž Přemek Forejt nebo Honza Punčochář přišli poradit, jak by se něco dalo udělat jinak, ihned apelovala, že tak, jak to dělá ona, je to nejlepší. Nakonec se ale vždy ukázalo, že kdyby poslechla porotce, ve finále by si vedla mnohem lépe. Soutěž je však nyní u konce a diváci na sociálních sítích pláčou, že už není, co by se dalo sledovat. Před Vánoci totiž skončila většina pořadů a nové díly uvidíme až po novém roce. Na co se teď budeme dívat a co budeme kritizovat? Možná to budou nové vánoční pohádky.

Zdroje: Autorský text doplněný na základě sledování show MasterChef

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz