Hlavní obsah
Lidé a společnost

Michele Placido roli komisaře Cattaniho nesnášel. Dnes se změnil k nepoznání a straní se veřejnosti

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Mariannada83 – Wikimedia Commons ( CC BY-SA 4.0)

Legendární televizní seriál Chobotnice se na televizních obrazovkách poprvé objevil před více než 40 lety. V té době přitahoval pozornost všech žen, které se zamilovaly do hlavního hrdiny Michele Placida. Dnes byste ho jen stěží poznali.

Článek

Michele Placido se narodil 19. května 1946 v Itálii. Má celkem osm sourozenců, ale jen dva se stali herci. Jeho otec Beniaamino pocházel z provincie Potenza, ale jeho maminka byla rodačka Ascoli Satriano. Ve svém rodném městě úspěšně dokončil střední školu a krátce poté, co dovršil svých osmnáctých narozenin, se rozhodl odcestovat do Říma. Zde se stal policistou, ale nikdo nechápal, proč nevyužije svůj herecký talent.

Roli komisaře Cattaniho nesnášel

Rozhodl se proto vystudovat Národní akademii dramatického umění a následně se prosadil ve filmu. Jeho hlavní herecký úspěch přišel v roce 1984, kdy dostal svou největší životní roli v seriálu Chobotnice. Zde si zahrál svérázného komisaře Cattaniho, do kterého se zamilovaly fanynky z celého světa. Jenže postupem času ho sláva začala unavovat a rozhodl se s komisařem skončil.

Režie ho proto vyškrtla ze svého scénáře a nechali ho zemřít. Jak později řekli někteří jeho kolegové, svou roli nenáviděl a nechtěl o ní ani slyšet. Michele Placido si následně zahrál v mnoha filmech a televizních seriálech a věnoval se také režii. Mezi jeho významné režijní počiny patří například snímek Romanzo Criminale (2005), který získal řadu ocenění. Stal se zasloužilým umělcem a získával hlavní role především v menších filmech s kriminální tematikou.

Dnes se změnil k nepoznání a straní se veřejnosti

Ačkoliv si svůj soukromý život vždy bedlivě chránil, veřejnosti neunikla informace, že má nemanželského syna. Jen rok před jeho první svatbou se totiž veřejnost dozvěděla, že má nemanželského syna. Ačkoliv se svatba nakonec uskutečnila, manželství mu dlouho nevydrželo. Jeho první manželkou byla slavná italská kráska Simonetta Stefanielli, která se proslavila ve filmu Kmotr. Se Simonettou má tři děti, z toho jednu dceru a dva syny. Stejně tak ve vztahu vychovávali i jeho nemanželského syna Iniga.

Na lásku však nezanevřel a své štěstí zkusil podruhé s o 37 let mladší herečkou. Svatba proběhla v době, kdy mu bylo 66 let a herečce pouhých 29. Jeho druhá manželka mu krátce po svatbě porodila syna Gabriela. Jak uvádí několik italských deníků, herec se spíše straní veřejnosti a změnil se k nepoznání. Je z něho prošedivělý stařík, který se na veřejnosti objevuje jen zřídkakdy. Ačkoliv se proslavil rolí nezdolného a nebojácného komisaře Cataniho, dnes má rád své pohodlí a klid. Straní se veřejnosti a užívá si klidného života se svou rodinou. Stal se z něho dědeček a svá vnoučata bezmezně miluje.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz