Hlavní obsah
Lidé a společnost

Miluně ze Slunce, seno bylo v době natáčení 15 let. Herectví pověsila na hřebík a vzala si milionáře

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Nextfoto.cz/zakoupená licence k publikaci

Kdo by si nepamatoval známou a oblíbenou českou komedii Slunce, seno? Takový člověk snad neexistuje. Jednou z výrazných postav této trilogie byla i herečka Petra Pyšová, která se však herectví již nevěnuje.

Článek

Herečka Petra Pyšová se narodila 19. listopadu 1967. Již od dětství projevovala svůj velký talent k herectví a ráda se předváděla na veřejnosti. Jako malá navštěvovala několik dramatických kroužků a účastnila se každého školního vystoupení. Mezi dětmi vynikala a učitelé si všímali, že má skutečně velký talent. Ten také zúročila ve svých 14 letech, kdy absolvovala konkurz na film Bota jménem Melichar. Ačkoliv první konkurz nedopadl dobře, nebylo to vůbec na škodu.

Jen o rok později si totiž na ni vzpomněl režisér Zdeněk Troška, který se rozhodl, že by jí mohl obsadit do svého filmu Slunce, seno a jahody. Film měl původně mít pouze jeden díl, ale protože byl mezi diváky natolik oblíbený, režisér nezahálel a natočil další dva díly. Na natáčení tak znovu nemohla chybět i Petra Pyšová, která však měla velké problémy s představitelkou Blaženy, herečkou Veronikou Kánskou. Několikrát přiznala, že se neměly vůbec rády a panovaly mezi nimi velké rozepře.

Vystudovala žurnalistiku a vstoupila do politiky

Sérii Slunce, seno a film Na krásnom modrom Dunaji z roku 1994 měla nakonec jako své jediné herecké zkušenosti. Další role nezískala a rozhodla se svůj profesní život uplatnit v jiném odvětí. Krátce po natáčení absolvovala žurnalistiku na Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy a následně se ve veřejnoprávní televizi uvedla jako hlasatelka a moderátorka politického diskuzního pořadu.

Foto: Foto: TV Nova/ se svolením k publikaci

Petra Pyšová v dobách své největší slávy.

Petra Pyšová měla k politice skutečně blízko. Zvláštní pozornost totiž přitáhla v polovině 90. let, když se na veřejnosti začalo šuškat o tom, že má vztah s tehdejším významným politikem ODS Miroslavem Mackem. Jejich románek vyšel najevo díky fotografiím, které byly zveřejněny. Tyto snímky byly pořízeny, když se dvojice rozcházela několik bloků od Úřadu vlády. Po odhalení vztahu však Macek románek ukončil a Petra se rozhodla změnit profesi.

Herectví pověsila na hřebík a žije s milionářem

Jenže ani moderátorské řemeslo jí nevydrželo nijak dlouho a Petra nakonec zakotvila v ekonomicko- energetickém průmyslu. Od roku 2000 zastává vysoké manažerské pozice ve finančním a energetickém sektoru. Má zkušenosti například z PR oddělení banky, ale také z Českých aerolinií, kde několik let pracovala jako top manažerka.

V tomto odvětí také potkala svého manžela Vladímira Schmalze. Ten je úspěšným manažerem a generálním ředitelem nadnárodní firmy. Společně vychovávají tři děti – dvě dcery, Báru a Kateřinu, a syna Vladimíra. S manželem se na veřejnosti neukazuje a snaží se stranit společnosti. Společně si postavili luxusní dům, který však po několika letech museli zbourat. Údajně totiž stavba byla vybudována v chráněné přírodní krajině a nesplňovala požadavky okolí a přírodních památek.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz