Hlavní obsah
Lidé a společnost

Petr Rezek zůstal na výchovu dvou synů sám, třetího dodnes neviděl. Pravou lásku potkal až napotřetí

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Wikimedia Commons/public domain

Duhová víla, Ta pusa je tvá, Dotazník a další jiné úspěšné hity. To bývaly písně jako hrom, které ho dostaly na vrchol. Petr Rezek byl slavný a kariéru měl úspěšnou. V soukromém životě však hodně bojoval. První žena mu utekla a druhá nebyla lepší.

Článek

Petr Rezek se narodil 26. prosince 1942 v Praze. Svůj talent musel budovat a hudební vzdělání získával díky soukromému studiu na konzervatoři Milana Jíry. Předtím však vystudoval průmyslovou školu strojnickou. Postupně začínal jako doprovodný kytarista a teprve v polovině 60. let 20. století se proslavil ve skupině Karkulka a Juventus. Jeho největší hudební počin z mládí bylo setkání a hudební tvorba s Karlem Černochem. Karel Černoch mu posléze nabídl, že by mohl ve dvou nebo třech písničkách klidně zpívat, a nejen hrát.

A právě v této době se formují počátky jeho hudební činnosti a první pěvecké pokusy. V další skupině Shut Up už Petr Rezek zpíval polovinu songů. Nejvíce ceněna je však jeho spolupráce se zpěvačkou Hanou Zagorovou, která se začala budovat v roce 1976. Spolupráce trvala rovných šest let. S Hankou si dokonale rozuměli. Když zpívali v Sovětském svazu, přenechala mu velkoryse první půlku koncertů, sama zpívala až v té druhé a celou dobu ho podporovala. To bylo v této branži doposud něco nevídaného.

První žena mu i se synem utekla do zahraničí

V roce 1965 se Petr Rezek zamiloval do půvabné Ireny Kubákové. O dva roky později proběhla svatba a o další dva roky později se mu narodil první syn Petr. Protože jeho manželka po celou dobu zpívala v zahraničí a nechtěla se vzdát své pěvecké kariéry, o miminko se staral výhradně on. Vařil, uklízel, chodil na procházky. To vše trvalo přibližně tři roky. Potom jeho manželka přišla s návrhem, zda by mohla odjet pracovně do Itálie. To bylo krátce před Vánoci. To ještě Petr Rezek netušil, že mu odveze i jeho syna. „Na Štědrý den mi zavolala a řekla, že už se nikdy nevrátí,“ prozradil ve svých pamětech.

Foto: Wikimedia Commons/Public domain

Petr Rezek v dobách svých začátků.

To bylo poprvé, co se ocitl na dně. Zčistajasna přišel o manželku a svého vytouženého syna. Za minulého režimu navíc nešlo, aby za svou manželkou a synem kdykoliv odjel. Manželé se tak rozváděli na dálku a dlouho o svém synovi nevěděl vůbec nic. Až přes svou kamarádku Olgu Blechovou zjistil, že jeho syn vystudoval pilotní školu a létá s dopravními letadly. Ve druhé polovině 70 let. byl Petr Rezek znovu na vrcholu své hudební kariéry. To ještě netušil, že potká i svou druhou životní lásku.

Druhá manželka opustila děti bez rozloučení

Na skládání nových písniček neměl dostatek času, zájem diváků opadal a on netušil, co bude dělat. Na přelomu tisíciletí ho znovu oslovila Hana Zagorová a nazpívali společně další písně. V té době potkal svou druhou osudovou ženu Ivanu, kterou si také v roce 1974 vzal za ženu. Byla krásná, podnikavá, aktivní a všichni věřili, že je ta pravá. Jenže po roce 1989 se rozhodla odejít od rodiny a opustila nejen svého manželka Petra Rezka, ale i jejich dvě roční dvojčata. Nechtěla se vázat rodinným životem a chtěla se věnovat svému podnikání v cizině.

Historie zklamání se opakovala, ale s tím rozdílem, že mu jeho dva synové zůstali doma. A tak Petr Rezek znovu dělal mámu a tátu zároveň a naplno se věnoval svému rodinnému životu. Celou situaci však zvládl na jedničku a své syny dovedl do úspěšného budoucího života. Jeden z nich vystudoval ekonomickou fakultu a stal se inženýrem, druhý je úspěšný lékař. Společně s otcem podnikají rodinné aktivity a dodnes si oba uvědomují, kdo jim dal silné rodinné zázemí a možnost studovat.

Životní lásku potkal až ve stáří

Na svou osudovou lásku si ještě několik let musel počkat. Ačkoliv se se svou současnou ženou znali dlouho, byli vždy jen dobří kamarádi. Když zůstal se syny sám, hodně mu pomáhala. Právě v té době mezi nimi přeskočila jiskra. Vzali se v roce 2003 a po boku třetí manželky si do dnešního dne užívá spokojený život.

Ve stáří si postavil dům a u své milované chalupy, kde tráví každou volnou chvíli, zasadil stromy. Dodnes se stále věnuje zpěvu a užívá si pohodu se svou rodinou. Někdy se podívá na oblohu a přemýšlí, zda letadlo, které vidí, náhodou nepilotuje jeho syn, se kterým se bohužel nevídá.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:
Petr Rezek

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz