Hlavní obsah
Cestování

Ostrov Chorvatska, který turisté ještě neobjevili. Naleznete zde písečné pláže a křišťálové moře

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay/Public domain

Do Chorvatska se každoročně vydá několik tisíc Čechů, kteří však mají svá oblíbená letoviska a destinace, kde to mají rádi. Někdo ale nechce jezdit na pláže, kde je stále plno.

Článek

Každý rok je scénář stejný. Přeplněné pláže, hlava na hlavě a davy turistů, kteří míří do Chorvatska. Na dálnicích zácpy a hraniční přechody nestíhají. To vše je znamení toho, že naplno vypukly letní prázdniny a Chorvatsko se tak dopředu připravuje na turistický ruch, ze kterého země žije. Jenže někteří z nás nechtějí jezdit na ty samé pláže nebo tam, kde je každý Pepa z naší vesnice. Na dovolené si chceme užívat klidu, relaxu a hlavně pohodlí. To nám však přeplněná pláž a hlava na hlavě nezajistí.

Na ostrov se dostanete lodí a užijete si krásná panoramata

Když jsme se rozhodli prozkoumat krásy Chorvatska, dali jsme na doporučení jednoho místního provozovatele hotelů. Ten nám prozradil, že je zde plno pláží, o kterých turisté neví a kde by se nám mohlo líbit. Jen na vyhlášeném ostrově Korčula je jich více než dost, abychom si všichni našli ten svůj kousek štěstí a klidu. Pokud přemýšlíte, jak se na takový odlehlý ostrov dostat, není to nic náročného. Na ostrov Proizd se dostanete z Vela Luky, která se nachází na ostrově Korčula. Z tohoto městečka vyrazíte malou lodí, která vás do tohoto ráje zaveze za necelých 40 minut. Cena jedné plavby se pohybuje okolo 120 korun. A pokud nevíte, jak se dostat na ostrov Korčula, je to jednoduché. Například trajektem ze Splitu nebo Dubrovníku. Ale možností dopravy je více a záleží jen na vás, kterou budete preferovat vy.

Naleznete zde písečné pláže a křišťálové moře

Jedno malé upozornění hned na úvod. Na ostrov si sbalte skutečně všechny své věci a na nic nezapomeňte. Vezměte si vše, co bežně potřebujete a k moři si nevozíte, protože tady to nikde neseženete. Důležitá je především osobní hygiena, kosmetika a léky. Na ostrově Priozd totiž moc není. Nachází se tam pouze jedna restaurace, která je otevřena po celý den. Vyberete si v ní nejen z klasických jídel, na které jste zvyklí, ale také z místních specialit, které Chorvaté milují.

Tento ostrov je ideální především pro ty, kteří touží po soukromí, klidu, a hlavně nechtějí ležet na přeplněných pláží. Pláže byly téměř prázdné a voda nádherně čistá, je to malý ráj,“ píše se na Instagramu, kde si lidé tento skrytý poklad Chorvatska skutečně pochvalují. Tak vzhůru do Chorvatska, kde si užijete klidu, pohodlí a hlavně dovolené, o kterou se nebudete dělit s dalšími kamarády z vašeho města. Ne nadarmo se říká, že Chorvatsko je jako jedna malá česká vesnice. Lidé se totiž velmi často dělí o zážitky, kdy dotyčného nepotkali několik let, ale v Chorvatsku se viděli každý den.

Zdroje: vlastní cestovatelský zážitek, tzvelaluka.hr

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz