Článek
Večeře v oblacích
Adrenalin, špičková gastronomie, nevšední zážitek i to nejatraktivnější místo k sezení vám poskytne Večeře v oblacích. Jeřáb u železničního mostu na Smíchově vám i vašim přátelům nabídne jedinečnou příležitost, jak se vymanit alespoň na chvíli z onoho všedního života. Pohled na Prahu bude při západu slunce až dechberoucí. Větší romantiku už zažít asi ani nelze. Vydejte se proto do této krásné restaurace a poznejte jiný svět, než na který jste byli doposud zvyklí.
Přímo ze středu tohoto speciálního stolu se odehrává gurmánská show. Právě zde vám šéfkuchař nabídne špičkové jídlo v padesátimetrové výšce. O dokonalý gurmánský zážitek se postará sám šéfkuchař Patrik Bečvár. Jídlo vám naservíruje v době oběda či večeře. V nabídce jídla jsou buď masové pokrmy nebo vegetariánská jídla. Místa k sezení je však logicky třeba předem rezervovat, zájem o tento exkluzivní zážitek je obrovský.
Celý koncept již funguje řadu let a za tuto dobu si mohli gurmáni z výšky prohlédnout zajímavé okolí v desítkách zemí světa. Zážitek pak vyzkoušely desítky tisíc lidí, stále však zůstává hodně exkluzivním.
Zapomeňte na závratě
Bát výšky se vůbec nemusíte, zprvu budete usazeni na místa a posléze budete pevně přikurtováni speciálními pásy. Poté vás jeřáb vytáhne nahoru do výšky až k nebeským výšinám. Padat nikdo nikam nebude.
Počítejte však s tím, že ceny, za které se obědy a večeře nabízí, jsou mírně řečeno nadstandardní. Za večeři při západu slunce pro jednoho zaplatíte až 5850 korun. Čekat na vás bude za tuto cenu čtyřchodové menu a krásný výhled. Za oběd zaplatíte o něco méně, konkrétně 2690 korun. Konkrétní data a časy si můžete sami zvolit pomocí online formuláře.
Co vás čeká dobrého
V hlavním a základním menu na vás čeká máslová paštika z kachních jater. Chybět nebude ani steak z jižní Ameriky či karamelizovaná mrkev s divokou brokolicí. Na své si tu totiž přijdou nejen obecní gurmáni, ale i ti, co neradi jedí maso či musí držet bezlepkovou dietu. Jako dezert nebude chybět jablečná žemlovka s flambovaným sněhem anebo zmrzlina ze zakysané smetany. Nechte si chutnat, váš šéfkuchař nebude rozhodně žádný amatér.
Jedná se totiž o dost možná nejzkušenějšího kuchaře dnešní doby. Zkušenosti má tento kuchař především z tuzemských restaurací, jako jsou Zlatá ulička nebo Selský dvůr. Pyšnit se však může i zkušenostmi z francouzské restaurace v Obecním domě přímo v centru Prahy. Je členem Národního týmu kuchařů i cukrářů. Přijďte ochutnat jeho jídlo ovanuté čerstvým větrem.