Hlavní obsah
Jídlo a pití

Chcete se alespoň na chvíli nechat unášet po oblacích s prvotřídním jídlem? Právě máte možnost!

Foto: János Korom Dr. from Wien, Austria, CC BY-SA 2.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0>, via Wikimedia Commons

Večeře v oblacích opět zavítá do Prahy. Ještě pořád hledáte nějaký nevšední zážitek?

Kdo netrpí strachem z výšek, má v životě tak trochu vyhráno. Může třeba povečeřet v padesátimetrové výšce nad Prahou. Je odtud přenádherný výhled a ke stolu se vejde až 22 hostů. Přijdete?

Článek

Večeře v oblacích

Adrenalin, špičková gastronomie, nevšední zážitek i to nejatraktivnější místo k sezení vám poskytne Večeře v oblacích. Jeřáb u železničního mostu na Smíchově vám i vašim přátelům nabídne jedinečnou příležitost, jak se vymanit alespoň na chvíli z onoho všedního života. Pohled na Prahu bude při západu slunce až dechberoucí. Větší romantiku už zažít asi ani nelze. Vydejte se proto do této krásné restaurace a poznejte jiný svět, než na který jste byli doposud zvyklí.

Přímo ze středu tohoto speciálního stolu se odehrává gurmánská show. Právě zde vám šéfkuchař nabídne špičkové jídlo v padesátimetrové výšce. O dokonalý gurmánský zážitek se postará sám šéfkuchař Patrik Bečvár. Jídlo vám naservíruje v době oběda či večeře. V nabídce jídla jsou buď masové pokrmy nebo vegetariánská jídla. Místa k sezení je však logicky třeba předem rezervovat, zájem o tento exkluzivní zážitek je obrovský.

Celý koncept již funguje řadu let a za tuto dobu si mohli gurmáni z výšky prohlédnout zajímavé okolí v desítkách zemí světa. Zážitek pak vyzkoušely desítky tisíc lidí, stále však zůstává hodně exkluzivním.

Zapomeňte na závratě

Bát výšky se vůbec nemusíte, zprvu budete usazeni na místa a posléze budete pevně přikurtováni speciálními pásy. Poté vás jeřáb vytáhne nahoru do výšky až k nebeským výšinám. Padat nikdo nikam nebude.

Počítejte však s tím, že ceny, za které se obědy a večeře nabízí, jsou mírně řečeno nadstandardní. Za večeři při západu slunce pro jednoho zaplatíte až 5850 korun. Čekat na vás bude za tuto cenu čtyřchodové menu a krásný výhled. Za oběd zaplatíte o něco méně, konkrétně 2690 korun. Konkrétní data a časy si můžete sami zvolit pomocí online formuláře.

Co vás čeká dobrého

V hlavním a základním menu na vás čeká máslová paštika z kachních jater. Chybět nebude ani steak z jižní Ameriky či karamelizovaná mrkev s divokou brokolicí. Na své si tu totiž přijdou nejen obecní gurmáni, ale i ti, co neradi jedí maso či musí držet bezlepkovou dietu. Jako dezert nebude chybět jablečná žemlovka s flambovaným sněhem anebo zmrzlina ze zakysané smetany. Nechte si chutnat, váš šéfkuchař nebude rozhodně žádný amatér.

Jedná se totiž o dost možná nejzkušenějšího kuchaře dnešní doby. Zkušenosti má tento kuchař především z tuzemských restaurací, jako jsou Zlatá ulička nebo Selský dvůr. Pyšnit se však může i zkušenostmi z francouzské restaurace v Obecním domě přímo v centru Prahy. Je členem Národního týmu kuchařů i cukrářů. Přijďte ochutnat jeho jídlo ovanuté čerstvým větrem.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz