Hlavní obsah

Trump Media: Proč je takhle akcie zatraceně nebezpečná?!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Shutterstock

Díky akciím Trump Media je obchodování s meme-akciemi opět velkým tématem…

Článek

Mohlo by dojít k oživení akcií meme? Společnost Trump Media & Technology Group (NASDAQ:DJT), obvykle zkráceně Trump Media, nedávno vstoupila na burzu.

K této dlouho očekávané události došlo v návaznosti na fúzi této účelové akviziční společnosti se společností Digital World Acquisition. Ať už jsou akcie Trump Media meme stock, nebo udržitelným zdrojem bohatství, rozhodně stojí za to je vyzkoušet, pokud zvládnete volatilitu.

Vyhněte se investování do společnosti Trump Media pouze na základě humbuku a pozornosti médií. Zůstaňte jako obchodník informován a zjistěte si nejnovější informace o akciích Trump Media a nových akciích, které přitahují pozornost. Bez dalších okolků se tedy ponořme do toho, co by mohlo čekat obchodníky s akciemi DJT.

Akcie Trump Media rostou hned zkraje.

Za prvé, pokud jste si nevšimli, ticker DJT představuje iniciály bývalého prezidenta a současného prezidentského kandidáta Donalda J. Trumpa. Přesto obchodování s akciemi Trump Media nemusí být nutně vyjádřením politického názoru.

S největší pravděpodobností se kupující i prodejci na krátko pravděpodobně jen snaží vydělat peníze. A když už mluvíme o prodejcích nakrátko, společnost S3 Partners nedávno odhadla, že zájem o akcie Trump Media na krátko činí přibližně 11 % akcií v oběhu.

Je však možné, že krátcí prodejci byli vytlačeni brzy poté, co se s akciemi Trump Media začalo obchodovat. Věřte tomu nebo ne, ale akcie DJT první den vzrostly o 40 % a druhý den o dalších 18 %.

Akcie DJT: na fundamentech nemusí ještě nějakou dobu záležet

Další vysvětlení, kromě hypotézy short squeeze meme, zahrnuje potenciální gama squeeze akcií. Jak vysvětlil přispěvatel serveru InvestorPlace Thomas Yeung: „Ke gama squeeze dochází, když ceny akcií náhle prudce vzrostou, což nutí tvůrce trhu s opcemi nakupovat akcie, aby zajistili své pozice.“

Jinými slovy, k obrovskému počátečnímu nárůstu akcií Trump Media mohlo přispět zákulisní obchodování s opcemi. Jedno je však jisté: shortování těchto akcií je nebezpečné.

Nebuďte překvapeni, pokud krátkodobí obchodníci (jak dlouzí, tak i krátcí) budou v tomto volebním roce dominovat cenové akciím DJT. Upřímně řečeno, na fundamentech společnosti Trump Media nemusí ještě dlouho záležet.

Ať to stojí, co to stojí, společnost Trump Media údajně v prvních devíti měsících roku 2023 dosáhla příjmů ve výši 3,4 milionu dolarů, ale utrpěla ztrátu 49 milionů dolarů. To je důležité vědět, pokud plánujete investovat do Trump Media dlouhodobě.

Neočekávejte však, že by fakta založená na základních údajích byla po zbytek roku 2024 extrémně relevantní. Jak říká staré přísloví, v krátkodobém horizontu je akciový trh hlasovacím strojem (promiňte mi tu slovní hříčku).

Akcie Trump Media: Pokud si troufáte, svezte se na horské dráze.

Trump Media by se jednoho dne mohla stát mediálním impériem s pozitivními příjmy. V tuto chvíli je to však těžké předvídat. Prozatím je riskantní do Trump Media výrazně investovat.

Obchodníci, kteří tolerují volatilitu, by se mohli rozhodnout riskovat a koupit několik akcií Trump Media. Jen se ujistěte, že velikost vaší pozice je malá a že máte připravenou strategii odchodu. Pokud jste skutečně připraveni na jízdu na horské dráze, akcie Trump Media by se vám mohly vyplatit.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz