Hlavní obsah
Cestování

Proč cestovat za teplem právě na jaře?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Cestopisy Nely Tyn

Pevnost Alcazaba, Málaga, Costa del Sol.

Každý má své oblíbené roční období k cestování, ať už Českem, nebo do světa. Milovníci teplých krajin však ví, že jaro je z nich, pro cesty za sluncem, nejlepší. Vše s ohledem na zvolenou destinaci.

Článek

Tento první bod je nejzásadnější. Tedy alespoň, pokud jste teplomil, jako já.

  • ZKRÁTÍTE SI ZIMU A PRODLOUŽÍTE LÉTO

Variantou je samozřejmě i podzim, nebo zima, ALE:
Z léta má člověk v sobě ještě nastřádanou sluneční energii, proto je lepší vycestovat právě na jaře, kdy po dlouhé zimě máme deficit slunce, tepla a všeobecně i dobré nálady.
O tom, jak slunce působí na naši psychiku, určitě netřeba dlouhosáhle psát. Navíc, když letíte např. v březnu, či dubnu, je pravděpodobné, že z léta skočíte zanedlouho zase do letních teplot.
O podzimním cestování se to říci nedá. Tam skočíte z léta do ještě dlouhé zimy a upřímně, z vlastní zkušenosti vím, jak horko těžko se na tu zimu potom zvyká. Já si takto úplně odpálila otužování! Ještě z letních dní, kdy jsem u jezera den co den plynule přecházela do vody i na podzim a nastartovala tak otužování, mi cesta na Maledivy jaksi přerušila mé teplotní zocelování. Z exotického klimatu a následného vedra 45°C v Dubaji do našich listopadových 10°C v Česku to byla pořádná síla! Měla jsem pocit, že je tady snad -10°C!

  • CENY (NEJEN) LETENEK A UBYTOVÁNÍ POŘÍDÍTE V LEPŠÍCH CENÁCH

Snad každý ví a je to i logické, že ceny zpravidla určuje vztah nabídky a poptávky. Přes letní prázdniny je zkrátka více rušno a obchodníci jsou si toho velmi dobře vědomi.

  • VYHNETE SE TURISTICKÉMU RUCHU A TLAČENICÍM U VSTUPŮ K PAMÁTKÁM

I když nepopírám, fronty mohou být v každou roční dobu. Záleží kde právě jste, v jaký čas, který den v týdnu. Tohle je velká proměnná. Nicméně tak či tak je zkrátka cestování do exotiky, nebo na jih Evropy, obecně za teplem, na jaře v mnohém lepší, než v jiném ročním období.
U exotiky jen doporučuji si zjistit, ve kterém měsíci končí, případně začíná tamní období dešťů, popř. hurikánů a vytvořit si svůj itinerář na míru.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz