Hlavní obsah

Kraťoučce o věcech jednoduchých a složitých

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: cz.depositphotos.com

Jsou na světě věci jednoduché a složité. Jednoduché je například posezení v hospodě u piva a takové to nezávazné, leč příjemné, tlachání.

Článek

Složité je vystudovat nějaký ten technický či medicínský obor a stát se celosvětově uznávaným profíkem nebo se stát mistrem České republiky v kverulantství.

Jednoduché a poslední dobou poměrně časté je, dělat z věcí jednoduchých, věci složité. Bůhsuď komu je to ku prospěchu. Většinou jen autorům samotným.

Kupříkladu takový rasismus. Nemám rád jiné lidi proto, že mají jinou barvu kůže, šikmé oči nebo zelenou hlavu s tykadélky. Jsem rasista a zasluhuji opovržení. Nic víc, nic méně. Proč z toho dělat vědu a dokonce instituci.

Líbí se mi spíše opačný přístup. Dělat z věcí složitých, věci jednoduché.

Co třeba taková noční jasná hvězdná obloha. Je vesmír složitý, či jednoduchý. Stačí přece, že je tajemný, inspirující a nádherný.

Mohl bych vzpomenout ještě stovky dalších příkladů, ale jen jeden je nade všechny.

Láska. Neznám nic složitějšího a přitom se stačí najít, chodit spolu, milovat se, mít děti, naučit se toleranci a žít spolu celý život.

A to je vlastně celý náš malý a soukromý vesmír. Vidíte to jinak?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám