Hlavní obsah

Albóndigas po našem – rajčatová polévka s kuřecími kuličkami

Foto: Chmarjaa

Španělská inspirace v české kuchyni. Masové kuličky z mletého kuřecího masa, zelenina a rajčatový základ vytvoří sytou polévku, která se klidně může stát hlavním chodem.

Článek

Ingredience (4 porce):

  • 400 g mletého kuřecího masa značky Dobré kuře z Klatov
  • 1 vejce, 2 lžíce strouhanky
  • 1 lžička mleté papriky, sůl, pepř
  • 1 cibule, 2 mrkve, 2 brambory, 1 cuketa
  • 500 ml rajčatového protlaku nebo drcených rajčat
  • 1 l kuřecího vývaru
  • olej, čerstvý koriandr nebo petržel

Postup:

  1. Z masa, vajíčka, strouhanky a koření vytvořte malé kuličky, které krátce opečete.
  2. Mezitím orestujte cibuli a mrkev, přidejte rajčata a vývar. Potom přidejte brambory a vařte, dokud nezměknou.
  3. Vložte masové kuličky a cuketu a vařte dalších 15 minut.
  4. Nakonec přidejte nakrájené čerstvé bylinky a podávejte s čerstvým pečivem.

Zdroj: www.dzklatovy.cz

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz