Článek
Drůbežářský závod Klatovy pro vás připravil barevný recept na lehké jídlo s kuřecím masem a zeleninou, které je nejen zdravé, ale také chuťově i výživově pestré. Perfektní oběd do práce, na piknik i na lehkou letní večeři.
Oblíbená „miska hojnosti“ v letní verzi – křupavá pečená cizrna, šťavnaté kuřecí maso, čerstvá zelenina, klíčky a semínka tvoří perfektně vyvážený talíř. Základem je opět quinoa – zdroj bílkovin a vlákniny.
Výhoda: Tento salát je výborný i studený a ideální jako zdravý oběd do krabičky.
Ingredience (2 porce):
- 2 kuřecí prsa od značky Dobré kuře z Klatov,
- sůl, pepř,
- trocha olivového oleje,
- 1 hrnek vařené cizrny (nebo z konzervy),
- 1/2 lžičky papriky,
- špetka chilli,
- 1/2 avokáda na osobu,
- hrnek vařené quinoy,
- mrkev,
- brokolice,
- červené zelí nebo listová zelenina,
- klíčky (ředkvičkové, mungo),
- mix semínek – slunečnicová, sezamová, dýňová
Na zálivku:
- 2 lžíce olivového oleje,
- 1 lžíce limetkové šťávy,
- 1/2 lžičky medu,
- sůl, pepř,
- hořčice.
Postup:
Cizrnu smíchejte s trochou oleje, paprikou a chilli a pečte 20 min na 200 °C dozlatova.
Kuřecí maso osolte, opepřete a opečte na pánvi nebo grilu dozlatova. Potom ho nakrájejte na plátky.
Na talíř nebo do misky vyskládejte základ z vařené quinoy, cizrnu, zeleninu, avokádo, kuře, klíčky a posypte semínky.
O společnosti Drůbežářský závod Klatovy a.s. Drůbežářský závod Klatovy a.s. je druhým největším zpracovatelem kuřecího masa a výrobce uzenin z kuřecího masa v České republice. V roce 2016 oslavila firma jubilejních 50 let. Nejmodernější světové technologie používané při výrobě a produkty, které získaly řadu ocenění, jej řadí ke špičce českého masného a uzenářského průmyslu a jsou důkazem, že kvalita českých potravin směle konkuruje potravinářským závodům v zemích EU.