Článek
Ingredience (4 porce):
- 2 kuřecí stehna nebo prsa značky Dobré kuře z Klatov
- 150 g rýže (divoká, jasmínová či basmati)
- 200 g žampionů nebo lesních hub
- 1 mrkev, 1 petržel, 2 brambory, 1 cibule
- 2 lžíce másla nebo oleje, 1 lžíce hladké mouky
- 1,5 l kuřecího vývaru
- sůl, pepř, majoránka, petrželová nať
Postup:
- Kuřecí stehna uvařte ve vývaru, maso potom oberte a natrhejte na jemné kousky.
- Na másle zpěňte cibuli, přidejte houby, mrkev a petržel. A restujte.
- Zaprašte moukou, zalijte vývarem a přidejte brambory s rýží.
- Polévku vařte, dokud zelenina i rýže nezměkne. Vraťte kuře a polévku dochuťte.
- Přidejte čerstvé bylinky a pokud máte velký hlad tak přidejte i křupavý chleba.
--
O společnosti Drůbežářský závod Klatovy a.s. Drůbežářský závod Klatovy a.s. je druhým největším zpracovatelem kuřecího masa a výrobce uzenin z kuřecího masa v České republice. V roce 2016 oslavila firma jubilejních 50 let. Nejmodernější světové technologie používané při výrobě a produkty, které získaly řadu ocenění, jej řadí ke špičce českého masného a uzenářského průmyslu a jsou důkazem, že kvalita českých potravin směle konkuruje potravinářským závodům v zemích EU. Více informací naleznete na: http://www.dzklatovy.cz/





