Hlavní obsah

Kuřecí polévka s houbami a rýží – klasika v moderním kabátku

Foto: Chmarjaa

Kuřecí polévka s houbami a rýží

Kombinace kuřete, hub a rýže je sázkou na jistotu. Polévka je hutná, voňavá a hlavně skvěle zasytí. S majoránkou a čerstvou petrželkou teprve dostane ten správný říz.

Článek

Ingredience (4 porce):

  • 2 kuřecí stehna nebo prsa značky Dobré kuře z Klatov
  • 150 g rýže (divoká, jasmínová či basmati)
  • 200 g žampionů nebo lesních hub
  • 1 mrkev, 1 petržel, 2 brambory, 1 cibule
  • 2 lžíce másla nebo oleje, 1 lžíce hladké mouky
  • 1,5 l kuřecího vývaru
  • sůl, pepř, majoránka, petrželová nať

Postup:

  1. Kuřecí stehna uvařte ve vývaru, maso potom oberte a natrhejte na jemné kousky.
  2. Na másle zpěňte cibuli, přidejte houby, mrkev a petržel. A restujte.
  3. Zaprašte moukou, zalijte vývarem a přidejte brambory s rýží.
  4. Polévku vařte, dokud zelenina i rýže nezměkne. Vraťte kuře a polévku dochuťte.
  5. Přidejte čerstvé bylinky a pokud máte velký hlad tak přidejte i křupavý chleba.

--

O společnosti Drůbežářský závod Klatovy a.s. Drůbežářský závod Klatovy a.s. je druhým největším zpracovatelem kuřecího masa a výrobce uzenin z kuřecího masa v České republice. V roce 2016 oslavila firma jubilejních 50 let. Nejmodernější světové technologie používané při výrobě a produkty, které získaly řadu ocenění, jej řadí ke špičce českého masného a uzenářského průmyslu a jsou důkazem, že kvalita českých potravin směle konkuruje potravinářským závodům v zemích EU. Více informací naleznete na: http://www.dzklatovy.cz/

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz