Hlavní obsah
Názory a úvahy

Ať už hraje nebo zpívá, vždy je kritizována. Tak snad aby Eva Burešová vůbec nepůsobila v umění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jindřich Nosek, Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 .

Hrála vedlejší postavu v Modrém kódu, měla hlavní roli ve Slunečné po boku Marka Lambory, následoval seriál Zoo. Do toho zpívá. Některé se písničky se možná líbí více, jiné méně, i tak má ale krásný hlas.

Článek

Ať už se snaží v kterémkoliv směru, vždy se najdou tací, co ji budou kritizovat. Na to si podle mě musí zvyknout každý, kdo působí jako herec nebo zpěvák. Když jste neustále pod dozorem, je těžké se každému zavděčit. Nejprve jste populární, pak se začne upozorňovat na nedostatky.

Seriály a hudba

Eva Burešová má na kontě např. výše zmíněný Modrý kód, hlavní roli Kristýny Popelkové ve Slunečné, kde se jí říkalo ,,Týna“ a po boku Marka Lambory sehrála věrohodně ústřední pár, až se začalo spekulovat, zda spolu něco nemají i ve skutečnosti. Byli dobrými přáteli, ale to bylo vše. Ovšem to postačilo, aby se lidé dohadovali mezi sebou, jak to s nimi je.

Když skončil seriál Slunečná, přešla Eva do seriálu Zoo, kde sehrála roli švadleny a chůvy v jednom, a k tomu i roli zpěvačky v baru. Protože ráda zpívá a má krásný hlas, bylo to pro ni zpestření, moct si na konci každého dílu zazpívat. Kromě seriálu však působí i jako zpěvačka, hodně matek oslovila její píseň Můj malý princ, která vznikla spoluprací Evy Burešové, Vaška Noida Bárty a Elišky Grabcové. V klipu vystoupil i Evin syn Nathaniel. Písnička je dost emotivní, vystihuje pocity milujících maminek.

Foto: SeptionPlus, www.freepik.com

Malý princ

Další píseň, kterou nazpívala, vznikla v reakci na kritiku okolí jejího úsměvu. Skladba s názvem Úsměv Mony Lisy skvěle vystihla pocity zpěvačka a přístup k němu. Ačkoliv si zpěvačka ,,obhajuje“ svůj úsměv a snaží se dát najevo, že se přijímá taková, jaká je, opět se najde spoustu kritiků, kteří kromě její působení v seriálech a hudbě kritizují i její tvář. No dobře, tak zpěvačka odhrnuje rty a je vidět horní dáseň. To se vážně na tomhle točí svět?

Vyjádření k událostem

Smutné je, že když se stane nějaká tragická společenská událost nebo něco, co se týká třeba dětí a zpěvačka na to reaguje, ihned přibydou komentáře typu, že by se zpěvačka měla raději starat sama o sebe, anebo styl ,,no jo, Burešová, ta se taky musí ozvat“. Přece není nic špatného na tom, aby člověk vyjádřil svůj názor. Ale u Evy Burešové to už vypadá, že by asi nesměla už dělat vůbec nic.

Chápu, že se lidem nemusí líbit buď její herectví, anebo mají problém s jejími písněmi. Je normální, že se umělci netrefí do vkusu každého. Ale pokud se mi to nelíbí, tak seriál s dotyčnou nesleduji, nebo neposlouchám její písničky. Jak jednoduché. Rozumím i tomu, že když člověk otevře internet a na Seznamu, či na sociálních sítích objeví článek s Evou Burešovou, na kterou narazili již včera a předevčírem, a nejspíš ještě 4 dny dozadu, že jim to ,,poleze na nervy“. Ale stačí si toho prostě nevšímat.

Anketa

Vadí vám často uveřejňované články o Evě Burešové?
Ne, nevadí, rád/a si o ní něco přečtu. Když nechci číst, nebudu na článek klikat.
69 %
Ano, vadí, přijde mi to přehnané.
17 %
Je mi to jedno, nezajímá mě to, takže na články ani neklikám.
14 %
Celkem hlasovalo 100 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz