Hlavní obsah
Práce a vzdělání

Děkujeme, my se vám ozveme aneb když máte štěstí a aspoň vám je to sděleno

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: cookie_studio, www.freepik.com

Našli jste skvělý pracovní inzerát a zaujalo vás to tak, že se rozhodnete zaslat životopis a doufáte, že si vás pozvou. To se vám podaří a budoucí zaměstnavatel si vás zavolá. Po pohovoru vám sdělí, že vám děkuje za váš zájem a ozve se vám.

Článek

Pracovní inzerát? Rychle odpovědět

Hledáte novou práci za účelem finančního polepšení, nebo kvůli nevyhovujícímu oboru. Anebo jen změna prostředí. Ať už je to tak nebo jinak, váš cíl je jasný: najít vhodný inzerát, zaslat životopis a motivační dopis, zúčastnit se pohovoru a očekávat vítězný telefonát, že jste byl přijat.

Snažíte se životopis vyšperkovat do sebemenšího detailu, napsat o sobě vše potřebné a vyzdvihnout své kvality. Energii vložíte i do motivačního dopisu, aby zaměstnavatele oslovil. Emailem zašlete obojí na uvedenou adresu v inzerátu a tiše doufáte, že se vám společnost ozve.

Pozvání na pohovor

A je to tu. Váš Den D. Pozvali vás na pracovní pohovor. Takže následuje vhodné oblečení, kterým nikoho neurazíte a vzhůru do nového světa. Ve společnosti si počkáte, než na vás přijde řada, zároveň pokud možno časově tak, abyste se nesetkali s případným dalším zájemcem o zaměstnání.

Když vejdete do místnosti, posadíte se ke stolu a popovídáte si s budoucím zaměstnavatelem. Probrány jsou vaše pracovní zkušenosti, co vás na nabízené pozici zaujalo a čím byste mohli přispět.

Zaměstnavatel vás upozorní na očekávané schopnosti nového pracovníka a projde s vámi vaše představy. V některých případech vás vyvede z omylu, v jiných případech naznačí, že ne vše bude podle vašeho očekávání.

Foto: Dhwstd, www.freepik.com

Životopis

Děkujeme, my se vám ozveme

Po absolvování pohovoru si potřesete rukou a zaměstnavatel sdělí, že se vám společnost ozve. A v některých případech se tak opravdu stane, i když nejste vybráni jako vhodní uchazeči.

V jiných případech ovšem čekáte dlouhé dny, zrakem hypnotizujete telefon, aby se vám konečně ,,rozdrnčel“ a dozvěděli jste se, že vás vybrali. Nebo alespoň, aby vám řekli, že jste místo nedostali a popřáli vám štěstí do budoucna.

Ovšem dnes není moc firem, které by toto udělaly. Většinou se buď neozvou, takže nevíte, na čem jste, anebo musíte být aktivní a do firmy volat. Ovšem to téměř nikdo neudělá, protože tichý telefon mluví za vše.

Máte zkušenost s tím, že by se vám společnost v případě neúspěšného pohovoru společnost ozvala a sdělila, že jste nebyli přijati?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz