Hlavní obsah
Lidé a společnost

Když ani vlastní rodina není překážkou ke zločinu. Kvůli milence zemřela těhotná manželka i děti

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: prostooleh, www.freepik.com

Beznadějně se zamilovat, i když máte rodinu. Kromě manželství udržujete i milenecký poměr. Když zůstane ,,pouze“ u toho, ještě by to bylo dobré. Horší je, když za cenu společnosti jiného člověka odstraníte ze svého života své nejbližší.

Článek

Spokojená rodina

Rodina k pohledání ve státě Colorado. Spokojená matka Shanann Watts dvou dcer Belly Marie a Celeste Cathryn (5 a 3 roky), k tomu v patnáctém týdnu těhotenství. Co víc by si mohl otec a manžel v jednom Christopher Lee Watts přát? Velký dům s ložnicemi, dobré zaměstnání ve firmě, Shanann pracovala z domova. Shrnuto a podtrženo – rodina má dům, oba manželé pracují, mají dvě dcery a do toho manželka je v očekávání s chlapečkem. Zní to jako pohádka, ke štěstí by už nemělo nic chybět (snad jedině milionová výhra v loterii).

A přesto, že dle popisu to vypadá jako reklama na šťastnou rodinu, tak je skutečnost dost jiná. Jak jinak si vysvětlit, že jednoho dne se slehne zem jako po Shanann, tak po jejich dvou dcerách? V rodině nebyly žádné hádky, Chris se Shanann si rozuměli, tak kde se stala chyba? Co stojí za zmizením těhotné matky a dvou malých holčiček?

Zmizení den po příjezdu

Krátce před druhou ranní hodinou se Shanann vracela domů. Byla na služební cestě v Arizoně a kamarádka Nickole Atkinson ji vezla domů, kde byl manžel s dcerami. Shanann se jí měla ozvat poté, co absolvuje vyšetření u gynekologa, ale na vyšetření nedorazila. Jako správná kamarádka ji začala shánět, volala, psala zprávy, ale bez úspěchu. Shanann na nic nereagovala, což v Nicole vyvolalo ještě větší hrůzu a byla si jistá, že se něco děje. Vyrazila proto k jejímu domu, přesvědčit se, jestli je všechno v pořádku. U domu našla zaparkované auto Shanann, ale na zvonění a klepání nikdo nereagoval. Uvědomila proto policii a manžela Shanann, který se v tu dobu nacházel v práci.

Po příjezdu policie stále nikdo nereagoval na volání, pouze byl slyšet štěkot psa. Nickole se zmínila, že během služební cesty jí přišla Shanann divná, nebyla podle ní ve své kůži, byla nervózní, neměla moc chuť k jídlu. Když se vrátil po upozornění i Chris, vstoupili do domu a začali jej prohledávat. Shanann ani děti v něm nebyly, ovšem byl tu její mobil, který byl však vypnutý. Nechala si doma i taštičku s léky. Zmizely také deky obou dcer, k čemuž se Chris vyjádřil, že nikdy bez nich nespí. Že by neplánovaný výlet? Bez mobilu bohužel ne, práce z domova vyžaduje jej mít při sobě, takže tady něco nehraje.

Že by tu byla varianta opuštění manžela, to také nebylo na místě. Shanann jej milovala, mluvila o něm jako o nejlepším muži pro ni, u kterého ani nevěřila, že ho potká. Ve videích na sociální síti jej chválila, jak jí zvedl sebevědomí, doprovázel k lékařům, zkrátka vynášela jej do nebes.

Soused manželů Wattsových se snažil být nápomocen, zkusil tedy před policií pustit kameru, kterou měl umístěnou venku, zda nezachytila nějaký pohyb. Do toho mluvil Chris o tom, že parkoval jinde, stěhoval věci z garáže, zmínil se o nedávných krádežích a o tom, že je Shanann v očekávání. Z kamery se bohužel nic moc zásadního nedozvěděli. Když ovšem Chris odešel, zmínil soused před policistou, že chování Chrise mu přijde podezřelé, nikdo tolik nemluví a nepřešlapuje na místě. Působil na něj nervózně. To však bylo argumentováno tím, že je to nečekaná situace a nejspíš by tak jednal každý, když by nevěděl, co si má o situaci myslet a co by mohlo pomoct při vyšetřování.

Tak v jako jiných zmizeních, i zde se informovalo okolí o zmizení mladé ženy a dvou malých holčiček. Lidé dostávali letáky s informacemi o nezvěstných, jejich popis a policie se dotazovala, zda neviděli něco podezřelého. Jedna sousedka zmínila, že viděla v pozdní odpoledne ocelově šedý pickup, značku nevěděla. Jen uvedla, že v trochu jiné velikosti má to samé auto manžel nezvěstné. Chris byl mezitím vyslýchán pro svou emotivní hádku se Shanann, kdy si vyříkávali mezilidské problémy.

O Shanann vyšlo najevo, že se pohádala s Chrisovou matkou Cindy, která dala jedné z Shanniných dcer zmrzlinu z přísad, na které byla malá holčička alergická. Shanann ji na to upozornila, Cindy se bránila, že o alergii vnučky nevěděla. Nakonec to po vyříkání všeho došlo tak daleko, že Shanann s dětmi odešla ke svým rodičům, u kterých byla předtím na návštěvě, a Chrisovy rodiče už neviděla. Toto Chrise mrzelo, chtěl, aby se rodiče s vnučkami stýkali, koneckonců příhoda se zmrzlinou nebyla úmyslná.

Během pobytu u rodičů Shanann byla problémová i komunikace s Chrisem. Nereagoval na Shaninna volání, ozval se až později s omluvou, že se hovory propojily se služebním telefonem a nevšiml si jich. Tudíž dcerky neměly žádný kontakt s tatínkem. To Shanann hodně štvalo, takže důvod k hádce. Vyšlo také najevo, že Shanann nebyla u rodičů Chrise oblíbená už před svatbou. Brali to tak, že jim jejich milovaného syna odvádí pryč, daleko od nich. Navíc byla dominantní, panovačná. Chris také naznačil, že z jejich manželství vyprchala ona pověstná jiskra, nebyl v manželství úplně spokojený.

Nyní zpět k výslechu Chrise. Všímavý vyšetřovatel ho upozornil na jeho vypracovanou postavu. Viděl Chrisovy fotky z dřívější doby, a pak ty současné, kde poznal proměnu těla. Než stihl Chris cokoliv říct, taktně mu bylo naznačeno, že toto se obvykle stává u mužů, kteří chtějí nebo už své manželky podvádějí. Chris odsouhlasil, že zhubl. Znovu byl upozorněn, že je ve hře varianta, že se může jednat o nevěru, což odmítl. Sdělení, že tato možnost se musí prošetřit, ho úplně nepotěšila. Několik otázek bylo položeno jeho nadřízenému, který sdělil, že neví o tom, že by Chris někoho měl, nebo že by podezíral manželku z nevěry. Kromě situace, kterou si teď prochází, na něj nepůsobil nijak nervózně, ničím v něm nevyvolával podezření. Na dotaz, jaké bylo pracovní ráno Chrise v pondělí po návratu jeho manželky domů, odpověděl, že byl s ostatními kolegy v lokalitě Cervi Ranch na vrtech, kde strávil skoro celý den.

Detektor lži.. Něco tu nehraje

Chris byl také podroben detektoru lži, kde měl za úkol znovu sdělit, co se vše odehrálo mezi ním a Shanann. Zmínil tedy jejich diskusi o možném ukončení manželství, ve kterém nebyl šťastný. Navrhl tedy jen možné vypořádání majetku, možnost žít odděleně a tak dále.

Foto: standret, www.freepik.com

Detektor lži

Během pobytu u svých rodičů si Shanann uvědomila, co jí chybí. Něžnosti, emoce, pocity, vyjádření lásky. To, co ve vztahu v poslední době moc neměla. Když za ní a dcerami Chris přijel, byl navenek jako milující otec, ale ne jako milující manžel dle Shanann. Žádné objetí, poplesknutí po zadečku, žádný projev náklonnosti. S dcerami si hrál, ale o manželku nejevil zájem, ačkoliv mu dávala najevo, jak moc ho chce. Místo společných chvilek dle Shanann dělal kliky na zemi v rámci jakési výzvy. Toto vzbudilo v Shanann podezření, že Chris sex s ní a jiné něžnosti ani nechce, protože si toto užívá s někým jiným.

Bohužel nad Chrisem se začala stahovat mračna už během detektoru lži. Po zodpovězení otázek mu bylo sděleno, že si s ním promluví o celé záležitosti vyšetřovatelé, protože detektorem lži neprošel. Něco tají a bylo očividné, že ví, co se doopravdy stalo Shanann a dětem. I když se snažil přesvědčit všechny o tom, že nehal, bylo očividné, že nemluví pravdu.

Trochu světla do případu vnesla Nichol Kessinger, Chrissova nová kolegyně ze zaměstnání, která se s ním poznala v době, kdy Chris řešil své odloučení od Shanann. Že má rodinu, to věděla. Ovšem odloučení od manželky udělalo s Chrisem své a s Nichol přátelský vztah přerostl v lásku. Ovšem s jistými komplikacemi. Např. fakt, že je Shanann těhotná, se Nichol dozvěděla až z médií, ne od něj. Po dobu, kdy byla Shanann pryč u svých rodičů, strávil Chris většinu času s Nichol, byl jí okouzlen. A fakt, že nyní je Shanann nezvěstná a děti také, ji nijak neuklidnil.

Jelikož se nepodařilo vyšetřovatelům přimět Chrise, aby řekl pravdu, nabídli mu návštěvu jeho otce, který by za ním přišel. A tomu by měl říct pravdu. Otec se za Chrisem dostavil a Chris mu pomalu sdělil, že Shanann zabila obě dcery, uškrtila je. A on v záchvatu zuřivost, kdy se neovládl, ji zabil. Ovšem tato verze příběhu neodpovídala faktům. Nadále však trval na tom, že své dcery nezabil. Později z něj vyšetřovatelé za pomoci satelitních snímků vymohli informaci, co tedy udělal se Shanann a děvčaty, když tedy matka své dcery zabila a on zabil ji. Chris vysvětlil, že Shanann pohřbil pod zem poblíž dvou ropných nádrží v Cervi Ranch a jeho dcery jsou v těch nádržích.

Foto: freepik, www.freepik.com

Nádrž

Nadále však zůstávala otázka, proč to všechno? Chtěl Chris nový život s milenkou? Proč se prostě nerozvedl? Proč za jeho touhu po nové kapitola života zaplatily dvě malé holčičky a těhotná manželka? Chris se snažil před Shanann utajit svůj milenecký poměr. Ovšem to by během nepřítomnosti manželky a dcer, které trávily čas u Shananniných rodičů, být ve společnosti Nichol v restauraci, kde za večeře utratil vysoké částky. A to už Shanann začalo být podezřelé, když se podívala na výpis z účtu, kde figurovaly podezřelé cifry. K tomu Chrisovo cvičení, další důvod jej podezírat z udržování mileneckého poměru. Shanann se snažila po návratu od rodičů s Chrisem mluvit, stále jí ale tvrdil, že o nic nejde, ať to neřeší.

A co bylo dál?

Jakmile se tedy Shanann později vrátila ze služební cesty, udeřila na Chrise, aby jí řekl pravdu. Vadilo, jí, že se nesnažil ani skrývat fakt, že za svou jinou polovičku utrácel. Slyšela tu samou písničku, došlo i na milostné hrátky. Druhý den ráno však Chris sdělil Shanann, že už to mezi nimi není takové, jaké by mělo být, jejich vztah již nefunguje. To Shanann nechápala, přece jen prožili romantickou noc, tak co to má znamenat? Chris nechtěl přiznat, že má milenku, ale to se Shanann sama dovtípila a upozornila ho, že již nikdy neuvidí svoje děti. Chris v okamžiku, kdy jí řekl, že ji nemiluje, dle svých slov cítil změnu v dané situaci. Poté, co mu Shanann řekla, ať ji nechá být, ji Chris začal škrtit. Sám to popsal jako touhu udělat to po probuzení, ne proto, že musí, ale proto, že chce. Dost děsivé. A Shanann se nebránila.

Poté, co Shanann zemřela, vešla do pokoje starší dcerka Bella, která se zeptala, co se děje. Chris řekl, že mamince nic není. Zabalil ji do prostěradla a snesl dolů. Připravil si auto, mrtvou Shanann položil do auta na zem, a poté posadil do auta obě holčičky. Ty se dotazovaly, co je s maminkou, ale stále dostávaly jen odpověď, že mamince nic není. Během cesty, kdy je odvážel k vrtům, holčičky seděly a spaly. Ještě nevěděly, jaký osud je čeká, že mají jen několik málo minut života před sebou. Života, který mohl být zachráněn, ovšem v tu chvíli to jejich otci nedocházelo, jako kdyby byl v hypnóze.

Když dojeli k nádržím, nejdřív použil deku k usmrcení mladší Celeste, která se nebránila, neuvědomovala si, co s ní tatínek dělá. Starší Bella nechápala, co se před ní odehrává, jen věděla, že něco je špatně. Její sestřička se nehýbá. Pak přišla na řadu ona. Z celého okamžiku si Chris pamatuje, jak Bella opakuje: ,,Tatínku, ne.“ Na to nikdy nezapomene.

Chris byl odsouzen k doživotnímu trestu. Největší muka ovšem prožívali rodiče a bratr Shanann, kteří ztratili milovanou dceru a sestru v jedné osobě s vnučkami a nenarozeným vnukem, a rodiče Chrise, kteří se museli vypořádat s tím, co jejich syn provedl. Pro vysněný život s Nichol se zbavil života předchozího.

Anketa

Hrozil/a byste svému protějšku v případě rozvodu kvůli jeho mileneckému poměru, že děti již nikdy neuvidí?
Ano, děti by zůstaly se mnou, druhá polovička ať si jde za milencem/milenkou.
13,3 %
Ne, dětem bych vysvětlil/a situaci a nechal/a na nich, zda se budou chtít s druhým rodičem stýkat. Osobně bych ale druhého rodiče chtěl/a vídat co nejméně.
86,7 %
Celkem hlasovalo 30 čtenářů.

Zdroje:

Netflix- Americká vražda: Rodina odvedle

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz