Hlavní obsah
Názory a úvahy

Přestaňte řešit ministra Jurečku, řešme vládu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Cvrček

Hledám osobnost s velkým O. Vzor, příklad morální charakterní osoby, která umí komunikovat, co řekne to platí, neztrácí se a neutíká. Rozumí a ví o čem mluví. Chtěla bych si ho vážit.

Článek

Celá záležitost kolem ministra Jurečky je jasná. Byl večírek. Byl. Na tom snad nic není. Celá republika sledovala tragické dění filosofické fakulty cca od 15: 30. Pan ministr se probral okolo 18:30. A pak bylo ticho po pěšině, 14 dní, než vydal do prsou se bijící prohlášení a omluvu. Alibismus odstoupení, když ví, že se strana a vláda za něj postaví, vlastně nikoho jiného nemají a vypadá to, že slavná KDU – ČSL se potápí. Desatero přikázání skončilo někde v koši.

Je pravda, že MPSV je jedno z nejnáročnějších, ministr Jurečka vyřešil stanující disidenty průměrným důchodem (otázkou je, kde a komu odváděli daně a kde ta léta bojovali za vlast?). Občan ve složité sociální situaci dál prochází byrokratickým systémem. Po volbách při rozdělování postů najednou tento složitý resort nikdo nechtěl. Dámy asi věděly, kde mají zůstat.

Tak se na to podívejme.

Bojovnice Černochová v první linii za osvobození Ukrajiny a péči o ukrajinské uprchlíky. Ano, ale co tady dělají mladí muži ve značkovém oblečení a drahých autech. Ostuda okolo vystoupení z OSN.

Ministr zdravotnictví Válek, nevím, jestli vnímá nebo je někde v éteru, ale vše je ok, jak Penicilin, tak Covid. Doktor Prymula odstoupil během dne při jakémsi setkání v restauraci a pohotoví novináři (od koho dostali asi echo) ho načapali. Opozice řvala jak šílená. Tady ten pán neodpoví na jednu otázku srozumitelně.

Ministr dopravy Kupka se zařadil mezi lidové vypravěče o ničem, proto ho všude posílají.

Před volbami byli Piráti jednou z nejkritičtějších stran. Nyní je ticho. Ministr Bartoš řeší jak „znárodnit“ prázdné byty, uvidíme…

Ministr financí Stanjura sedí na financích, zdražuje, co se dá, včetně daní, nikdo už ničemu nerozumí, snad má alespoň odborné poradce.

Ministr vnitra Rakušan se chopil svého vesla na 100 %, snaží se v očích veřejnosti být tím nej, vidím, jak svým očkem sleduje davy a z tribuny mává a mává…svým žáčkům. V minulosti řídil ministerstvo novinář a publicista Radek John, tak proč bychom nemohli mít pedagoga.

Ministr školství se asi stále seznamuje s rezortem, raději ať do konce volebního období nedělá radikální změny jako paní ministryně Valachová.

Ministr kultury ví, že platy v kultuře jsou mizerné, ale taky ví, že lidé pracující v kultuře mají hodnoty někde jinde a zase tak „neřvou“. Pan ministr v den tragédie večírek ukončil, informace měl a konal.

Ministerstvo životního prostředí vedla paní, byla tak neviditelná, ale stihla první týden podepsat smlouvu ohledně těžby uhlí – Turow. To byl fofr. Pak odstoupila a máme kamaráda Hladíka.

Předseda Senátu Vystrčil určitě pojede na výlet s paní Pekarovou, hlavně ať nezapomenou vzít nejnovější typ Apple ID, aby nám neudělali ostudu a možná přihodit dva svetry.

Profesor Fiala, šéf tohoto spolku, je nadmíru spokojen, jak jim to klape. Probere se při nákupu za hranicemi.

Na všechny se nedostane, ministerstev je 14. Asi je potřebujeme. Určitě jsem na někoho zapomněla, není to pro mne zase tak důležité. Je to jen tak letem světem, jako tahle vláda, přiletí a odletí.

Můžete mi, prosím, poradit, kde brát? Osobnost, která tady není jenom jedno volební období a potom se ztratí v historii dějin a nikdo po ní ani neštěkne. Po nás potopa. Třeba se někdo narodí do příštích voleb.

Víte o někom? Já ne.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz