Hlavní obsah
Aktuální dění

Dítě po spolknutí baterie skončilo s dírou v krku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované.

Foto: Visor69 / Pixabay.com

Amity Buchanan musela být letecky přepravena do nemocnice, kde podstoupila urgentní operaci, jež měla za cíl vyjmout knoflíkovou baterii, kterou spolkla před více než 30 hodinami.

Článek

Roční holčička z Queenslandu je v umělém spánku poté, co spolkla knoflíkovou baterii, která jí vypálila sedmicentimetrovou díru v krku.

Amity Buchanan byla v pondělí převezena do nemocnice Mackay Base Hospital poté, co se jí udělalo špatně. Během převozu záchranáři nabyli podezření, že něco spolkla, protože často zvracela.

Po příjezdu bylo v nemocnici velmi rušno a personál vytížený. Dítě viděl lékař, který zkontroloval její dýchací cesty a údajně řekl, že je v pořádku a může jít domů.

Po návratu domů se však stav dítěte nadále zhoršoval.

„Od 16 hodin toho dne do 11:30 následujícího dne Amity nepřetržitě zvracela a nedokázala udržet žádné tekutiny ani pevnou stravu,“ řekl otec dítěte.

Daniel Buchanan vzal Amity k praktickému lékaři, kde si vyžádal rentgen. Ten odhalil, že se v krku nachází uvízlá baterie.

Amity byla letecky přepravena do nemocnice Townsville, kde podstoupila dvouhodinovou operaci, při které se lékaři pokusili vyjmout baterii.

Během operace se zjistilo, že baterie vypálila sedmicentimetrovou díru v krku dítěte.

Daniel Buchanan trvá na tom, že jeho dcera by byla v pořádku, kdyby lékaři provedli rentgen během její první návštěvy v nemocnici.

„Byli jsme v nemocnici do dvou hodin, ale nakonec to měla v krku asi 30 hodin.“ řekl otec.

Amity je v současné době v bezvědomí na jednotce intenzivní péče v Queenslandské dětské nemocnici v Brisbane.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz