Hlavní obsah
Lidé a společnost

Muž, který vsadil úplně vše na červenou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: GregMontani / Pixabay.com

Co byste byli ochotni riskovat pro výhru v kasinu? Britský podnikatel Ashley Revell se touto otázkou nezdržoval a vsadil vše. Doslova.

Článek

Dvaatřicetiletý Brit prodal v roce 2004 auto, dům a také svoje oblečení. Jako by toho nebylo málo, dokonce si před odjezdem změnil prostřední jméno podle dnes již neexistující sázkové kanceláře Blue Square. Ta, když se doslechla o bláznovství, které Ashley hodlá absolvovat, se rozhodla část jeho cesty sponzorovat, pokud se opravdu přejmenuje. A přitom to celé začalo jako obyčejná sázka v hospodě u piva s kamarády.

A přece se točí

Ashley Blue square Revell tak neměl ani vlastní ponožky, ale byl připraven vyrazit. Tím místem, kde chtěl zkusit své štěstí, byl Plaza Hotel & Casino v Las Vegas. Aby splňoval dress code, musel si vypůjčit smoking.

Rozhodl se, že celý svůj život vsadí v americké ruletě. Ke stolu přicházel s celkovou částkou 76 840 liber (v té době zhruba 3 600 000 Kč). Situace byla o to napínavější, že chtěl vše vsadit na jeden jediný spin.

Jeho šance na výhru nepřekročila ani 50/50, byla pouhých 47,37%, a to díky přítomnosti dvojité nuly na ruletním kole navíc.

Než jsem přistoupil ke stolu, přemýšlel jsem o tom, že to dám na černou. Najednou krupiér roztočil kuličku a všichni diváci hlasováním rozhodli, že bych to měl dát na červenou,“ řekl.

Pokud by padla barva, kterou si Ashley zvolil, vyhrál by více než 150 000 liber (zhruba 7 050 000,- Kč v tehdejším kurzu). Svůj původní vklad by tak více než zdvojnásobil. V opačném případě by přišel úplně o vše.

Rychle jsem tedy přehodnotil původní plán, skutečně vše vsadil na červenou a modlil jsem se, abych měl štěstí.

Šťastná červená sedmička

Ashley tedy opravdu vsadil vše na červenou. Když se ruleta roztočila, kulička přeskakovala z čísla na číslo a v celém kasinu panovalo naprosté ticho. Všichni netrpělivě čekali, jak celá situace dopadne.

Kulička se zastavila na čísle 7 - tedy na červené barvě. Zní to až neuvěřitelně, ale risk Ashleyho se opravdu vyplatil. Vyhrál a z kasina odešel s více než 150 000 librami v kapse.

Ashley se rozhodl své vyhrané peníze investovat do startu online pokerové herny, která pak v roce 2012 ukončila provoz. Většinu peněz utrácel s rozmyslem, usadil se a založil rodinu.

Jeho životní příběh pravděpodobně inspiroval známého moderátora a podnikatele Simona Cowella k založení televizního pořadu „Red or Black?“ (2011).

Anketa

Umíte si představit vsadit úplně vše na jeden pokus?
Ano
20,1 %
Ne
79,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 4866 čtenářů.

Zdroje:

https://www.thesun.co.uk/news/17564699/man-gambles-home-in-las-vegas-roulette-spin/

https://www.gamblingsites.org/biographies/ashley-revell/

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz