Hlavní obsah
Aktuální dění

Zubař z Colorada byl zatčen po otrávení manželky kyanidem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Movidagrafica / Pixabay.com

Ilustrační foto

James Toliver Craig (45), zubař z amerického Colorada, byl v neděli, 19. března 2023, ráno zatčen za vraždu své manželky a matky jejich šesti dětí Angely Craig, uvádí zpráva policejního oddělení Aurora z Colorada.

Článek

Pokud by mu tento čin vyšel, měl v plánu začít nový život se svou milenkou.

Policie začala vyšetřovat podezřelou smrt ženy poté, co byla svým manželem přivezena ve středu 15. března kolem 21. hodiny do nemocnice se závratí a silnými bolestmi hlavy. Její stav se po příjezdu do nemocnice začal rychle zhoršovat, za chvíli upadla do komatu a musela být napojena na přístroje na jednotce intenzivní péče.

Na přístrojích nevydržela při životě dlouho a krátce po připojení ji lékaři prohlásili za mozkově mrtvou, uvedla policie. V neděli brzy ráno tak lékaři rozhodli o odpojení Angely od přístrojů a policie získala zatykač na Jamese Craiga za vraždu prvního stupně.

Mezitím, co jeho žena v nemocnici sváděla boj o přežití, Craig už byl na cestě do Denveru se svou milenkou, ortodontistkou z Texasu, se kterou si několik měsíců vyměňoval erotické maily.

Foto: Aurora Police Department / auroragov.org

James Toliver Craig

Policii na pravděpodobný trestný čin vraždy upozornila zdravotní sestřička, která o Angelu pečovala, na základě výpovědi Craigovy recepční, potažmo obchodního partnera s manželkou, kteří přišli Angelu navštívit.

Policie zjistila, že Craig hledal na internetu typy jedů, které mohou zabít člověka tak, aby nešly odhalit. Nejprve zkoušel Angele přidávat do proteinového nápoje arsen, ale tato metoda způsobovala Angele pouze zdravotní potíže, a tak si následně, podle serveru nypost.com, objednal kanystr vysoce toxického kyanidu draselného přímo do své zubní ordinace.

Recepční ve své zubní ordinaci řekl, že mu má být 13. března doručen osobní balíček a požádal ji, aby ho neotevírala. Jiná kolegyně však omylem zásilku otevřela, a když se jí recepční snažila znovu zalepit, aby na to Craig nepřišel, našla uvnitř nálepku „Biohazard“. To v ní vzbudilo podezření, a tak zkontrolovala obsah a našla kanystr s nápisem kyanid draselný.

Recepční se po nálezu snažila vygooglit, co vůbec je a k čemu se kyanid používá. Když četla symptomy, které může otrava kyanidem způsobovat, okamžitě poznala, že jsou to stejné symptomy, kterými trpí také Angela, žena Craiga, a ihned informovala Craigova obchodního partnera, se kterým vedl lékařskou zubní praxi, a jeho manželku. A ti, jak bylo napsáno výše, pak během návštěvy upozornili na tuto skutečnost zdravotní sestru, která zalarmovala policii.

„Když vyšly najevo podezřelé detaily tohoto případu, náš tým policistů a detektivů neúnavně pracoval na odhalení pravdy za náhlým zhoršením zdravotního stavu vedoucímu ke smrti oběti,“ uvedl v prohlášení šéf oddělení Aurora policie Mark Hildebrand. „Rychle jsme zjistili, že to byla ve skutečnosti ohavná, složitá a promyšlená vražda. Jsem velmi hrdý na tvrdou práci našeho oddělení vražd při řešení tohoto případu zajištění spravedlnosti pro oběť zločinu.“

Po zatčení se Craig snažil policii říct, že kyanid draselný objednal pro svou ženu, protože ho o to požádala a on se k němu mohl ze své lékařské pozice dostat. Angela údajně chtěla spáchat sebevraždu a Craig jí kyanid objednal, protože nikdy nevěřil, že by ho skutečně použila.

Sestra zavražděné policii řekla, že Craig měl za dobu jejich manželství poměr s několika ženami, hrozil mu finanční bankrot a v manželství panovaly silné neshody. Navíc zhruba před pěti až šesti lety Craig už jednou svou manželku zdrogoval.

Vyšetřování zločinu stále probíhá.

Další zdroje:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz