Hlavní obsah
Názory a úvahy

Tolerance skončila. Je na čase přestat si hrát na humanisty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Becker1999, Wikimedia Commons, CC-BY-2.0

Ilustrační obrázek

Brutální útok teroristů Hamásu na Izrael a následné demonstrace podporující tento čin ve vyspělých zemích, se naprosto vymykají racionálnímu chápání. Existuje nějaké rozumné řešení co s tím?

Článek

Po úvodním šoku, kdy z Izraele začaly poprvé přicházet děsivé zprávy o zvěrstvech páchaných teroristickým hnutí Hamás na civilistech, které nemají ve světě obdoby a které jsme si mysleli, že s koncem Islámského státu a po masakru v Buči už nikdy neuvidíme, přichází další ledová sprcha v podobě demonstrací z nejrůznějších míst civilizovaného světa na podporu tohoto nechutného masakru.

Tolerantní společnost se utolerovala netolerantními menšinami k multikulturní sebevraždě

Jakákoli podpora teroristického činu je odsouzeníhodná a měla by se tvrdě trestat. Zvláště pak, když se objevuje na území vyspělých států, které poskytují antižidovským menšinám azyl, práci a bezpečí. Tito „lidé“ se ohánějí palestinskými vlajkami a podporují náboženské fanatiky, kteří bez jakéhokoli soucitu povraždili přes tisícovku bezbranných civilistů. Někteří se tímto činem dokonce chlubí na sociálních sítích a blahopřejí si, že dosáhli tak vysoké cifry.

Co si myslet o demonstraci, která podporuje teroristy, kteří provedli pogrom na židovském obyvatelstvu s cílem vyhladit každého, na koho narazí, včetně dětí? Existují situace, ze kterých je vám opravdu špatně. Ze kterých se vám ježí chlupy na rukou a mráz vám běhá po zádech. Teroristický čin Hamásu, včetně demonstrací na jeho podporu, které ve velkém propukly napříč vyspělými státy, jsou jedněmi z nich. Odporují veškerému logickému chápání a zdravému rozumu a nepatří do civilizovaného světa. Vyvolávají otázku, jak je možné, že jsou takoví lidé mezi námi? Proč k nám vůbec přišli, když naše hodnoty nenávidí? Protože tohle se v civilizovaném světě prostě nedělá.

Copak neviděli, co se stalo? To si opravdu tak neváží lidského života? Přišli k nám „na západ“ hledat bezpečí a jistotu, že o ně a o jejich děti bude postaráno, aby nám pak za odměnu vyjádřili svůj dík podporou brutálního teroristického režimu, který bez zábran zabíjí nevinné děti a odřezává jim hlavy?

V Austrálii skandují hesla „Smrt Židům!“ a „Židé do plynu!“

V Německu jejich děti napadají své učitele, kteří se jim jejich bludy snaží marně vyvrátit.

V Anglii pak strhávají izraelské vlajky a nahrazují je vlajkami Palestiny.

Nerozvážně jsme v Evropě otevřeli stavidla neúměrné dobrosrdečnosti a tolerance. Celý tento multikulturní kolotoč se začíná zvrhávat a nebezpečně se obrací proti nám, Evropanům. Dovolili jsme, aby se do našeho okolí dostaly osoby, které nesdílí naše civilizované hodnoty a naši kulturu. Osoby, kterým se zdá být normální bez okolků využívat poskytované kvality bezpečí a zároveň s tím podporovat teroristické genocidní činy. Osoby, které si neváží toho, co tu máme, a snaží se nám vnucovat svoji vizi světa a zvrácené ideály.

Tyto demonstrace se v Česku v souvislosti s událostmi z posledních dní zatím neobjevily, nicméně ve zbytku EU a v dalších státech se vyskytly s nevídanou intenzitou a množstvím lidí. Jelikož jsme součástí Evropské unie a obecně civilizovaného světa, ať se nám to líbí, nebo ne, týkají se nás také.

Odchod z EU ale není řešením, jak by mnozí pranostici okamžitě rádi zahlaholili. Ačkoli s populistou Babišem a extrémistou Okamurou téměř v ničem nesouhlasím, co se týká migrace mají pravdu. Pro jednou by se opozice mohla stát skutečnou nepopulistickou opozicí, mohla by spojit své síly s vládními stranami a vytvořit tlak na Evropské orgány. Tlak na ještě razantnější posílení hranic Evropské unie a úpravu legislativy týkající se migrace. Její zpřísnění, které by zahrnovalo nekompromisní deportace, odebíraní víz a občanství „lidem“ (demonstrantům), kteří si neváží evropské pohostinnosti a lidského života. Bez možnosti návratu.

Jenže, jak z tohoto maléru ven? Pomůže nám zpřísnění nějakých pravidel, když je většina států EU stejně měnit nechce? Vše pak podtrhuje odmítavý postoj EU k zastavení přívalu „humanitárních“ peněz tekoucích do rukou Palestinců, které se ale prokazatelně v Gaze zneužívají a slouží pouze k další militarizaci a posílení teroristického hnutí.

.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz