Hlavní obsah

Ženy se nemlátí, ale „jen“ škrtí aneb jak slíznout hořkou Smetanu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Dom J, Pexels

Násilí mužů na ženách je pro mě ten největší vrchol buranství a slabosti. Vulgárně napadat a poté škrtit ženu z jakéhokoli důvodu je to největší dno, na které může muž klesnout.

Článek

Normální, slušně vychovaný muž by to nikdy neudělal. Ivan Smetana (alias kravaťák) ale není slušně vychovaný muž. Co by mu na to asi řekla jeho maminka?

„Ne, Ivánku, to se přece nedělá! A to jsi byl ve škole takový slušňák, samé jedničky! To mě teď začneš také škrtit, až za mnou zase jednou přijdeš s prosíkem, ať ti půjčím nějaký ten „drobák“, protože ti naskočila další milionová exekuce? Co kdybys to tam už před tou vládou konečně zabalil a šel dělat něco kloudného, pro veřejnost prospěšného? Místo toho škrcení a zalehávání žen? Že ti není hanba!“

Vraťme se ale nyní v čase k onomu momentu, kdy se celý incident odehrál.

Pátek 4. srpen 2023, 527. den války na Ukrajině, místo před Úřadem vlády ČR. Blízko „pseudopetičního“ stanu, provozovaného exekucemi zatíženým Ondřejem Thorem. Proti sobě stojí Tereza Hofová, aktivistka, která často vystupuje proti české proruské a dezinformační scéně a Jiří Černohorský, proruský dezinformátor a popíratel masakru v Buči, který se dle něj nestal.

Ve zkratce. Po ostré výměně názorů mezi Hofovou a Černohorským se do sporu zapojuje Smetana, kterému je poté, co vulgárně ženu napadá a strká k obličeji svůj telefon, onen přístroj z ruky vyražen. To vede k jeho naštvání, zavalení ženy a spuštění škrtící mánie. Z tzv. kravaty Smetana ženu nepouští ani tehdy, když mu žena během škrcení sděluje, že nemůže dýchat. Pouští ji až po několika minutách - po příjezdu policie. Hofová končí v nemocnici.

Když vynecháme fakt, proč Smetana na onom místě vůbec je. To jest vydělávání ze strachu lidí a šíření dezinformací. A také, proč již nebylo provozování „petičního stánku“, který vypadá jako páchnoucí slum s karavanem, mobilní toaletou, skládkou odpadků a noclehárnou v jednom, příslušnými orgány rozpuštěno. Dle ministra vnitra Víta Rakušana se o autokemp otevřený 24/7, kde se vesele grilují žebírka, nejedná, ale jde jen o petiční stánek, který je čistý jak lilie a všechno legislativně splňuje a prý ho nechá chytře vyhladovět.

Nebudeme se zabírat detaily, jak k incidentu s kravatou přesně došlo a jak probíhal, ale zamyslíme se nad tím, jak může být někdo takový chudák, že škrtí ženy, ať už z jakéhokoli důvodu.

Nastává nám doba temna a nového pořádku, kdy je škrcení žen, které nám nesedí a které urážíme v pořádku? Kdy se to stane normou a pravidlem? Není potom natáčení takového aktu dalšími individui, z nichž se některé dokonce sami zapojují do potyčky už opravdu za hranou všeho?

Pak tu máme samotný příjezd policie, která škrcení nějakou dobu dokonce přihlíží a okamžitě nezakročí, aby ženu zachránila. Něco je špatně. Žena by měla být vnímána jako svatá bytost, na kterou se mužova ruka nikdy nevztáhne. To platí nejenom o kravaťákovi Smetanovi, ale i o všudypřítomném domácím násilí na ženách.

Dezoláti, dezinformátoři a rozsévači nepravd a lží jsou bohužel pro spoustu naštvaných lidí vzorem a pokud jim nenastavíme jasnou laťku, která se nepřekračuje, bude to čím dál tím horší.

V tomto směru by mohla alespoň trochu pomoci připravovaná směrnice EU o prevenci a potírání násilí vůči ženám a domácího násilí, která stanovuje minimální pravidla týkající se práv obětí a ochrany a podpory obětí. Na úrovni EU totiž doposud neexistuje právní nástroj, který by se násilím vůči ženám a domácím násilím zabýval. Zda se do této směrnice zahrne i škrcení žen nepříčetnými dezoláty, je však ve hvězdách. Po kauze z minulého pátku ale možná někdo zatahá za nitky a stane se zázrak.

Anketa

Měl by se autokemp před Úřadem vlády rozehnat?
Ne. Jde jen o nevinný petiční stánek
0 %
Rozhodně. Za použití všech dostupných legálních prostředků
70 %
Rozhodně. Za použití všech prostředků, včetně mimozemšťanů a fekálního vozu
30 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 20 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:
Autokemp
Smetana
Škrcení

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz