Hlavní obsah
Názory a úvahy

Proč ženy chodí na toalety ve dvojici?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Vladimir Pustovit/Wikimedia Commons/CC BY 2.0

Prý pořád ještě někdo nechápe, proč chodí děvčata i ženy na záchod velmi často ve dvojicích (občas i ve trojicích). Není to proto, že by se bály, netrefily nebo jedna z nich neznala cestu.

Článek

Samozřejmě to nedělají úplně všechny dívky a ženy, ale hodně z nich ano. Vzhledem k tomu, že většinou už dnes chodím na toaletu sama, ale v nácti a ještě i na vysoké jsem sama skoro nikdy nechodila, mohu posloužit několika možnými vysvětleními:

1) Potřebují mít s sebou dobrou kamarádku, která by jim v přísném soukromí daleko od ostatních upřímně řekla, jestli v tom oblečení náhodou nemají velký zadek. Jak známo, nikdo nemá oči na zádech, takže ani mít doma velikánské zrcadlo úplně nepomůže při zvažování, zda v tom či onom modelu bude naše pozadí vypadat opravdu dobře a sexy.

2) Potřebují, aby jim dobrá kamarádka někde daleko od ostatních, kteří by to mohli zaslechnout, pomohla s jiným nesmírně zapeklitým problémem týkajícím se zevnějšku - jako jestli mi ta barva (účes, make-up… doplňte dle potřeby), co právě mám na sobě, dostatečně sluší. Případně pokud ne, tak zda (a jak) lze situaci pro dnešní večer „ještě zachránit“.

3) Potřebují s kamarádkou potají zkonzultovat, jestli ten fešák od vedlejšího stolu (případně ten fešák, co přímo s nimi u stolu sedí) po ní opravdu pokukuje a jestli by se měla pokoušet ho sbalit.

4) Chtějí spolu probrat to, co někdo u stolu právě řekl, aniž by to kromě nich dvou (tří) někdo další zaslechl. A chtějí si o tom promluvit právě teď, než na to ve víru další zábavy zapomenou.

5) Chtějí pomluvit někoho z přítomných - že XY „má fakt ránu“, že YX je úplně blbý/blbá atd. - a ta touha dotyčného/dotyčnou zdrbnout je natolik silná, že holt nesnese odkladu.

6) Chtějí pomluvit někoho z nepřítomných, ovšem buď dobře vědí, že někdo s nimi se u stolu vyskytujících je jeho/její kamarád, nebo si nejsou jisté, zda, pokud by pomlouvaly veřejně, někdo by to dotyčnému/dotyčné „nedonesl“.

Vysvětlení jsou (dle mého názoru) seřazena sestupně od těch nejobvyklejších.

Zkrátka a dobře, pokud někde u stolu sedíte jako větší parta a dvě osoby ženského pohlaví se zvednou a odejdou na toaletu, buď jdou řešit zevnějšek jedné z ní (občas i obou) nebo jdou řešit, kdo z přítomných by se dal nebo nedal „balit“, nebo jdou někoho pomlouvat, případně peprně komentovat, co za pitomost kdo před chvílí řekl.

Nic víc - ale ani nic míň - za tím nehledejte.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz