Hlavní obsah
Názory a úvahy

Záplava péefek a správný klíč do nového roku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Mája Mikovcová

Ať najdete v roce 2024 ke každému srdci ten správný klíč.

Je tu každoroční záplava péefek. Co všechno přišlo? Obligátní výstavní rodinky. Zubící se otužilci v plavkách na kře ledové. Jogínky dělající provaz a jiné krkolomnosti. Muž, co vylezl na tovární komín a vyfotil se pro vás.

Článek

Běžci, co běží bez klobouku bos svůj závod do roku 2024. Ezoterici za zvuku bubnů našlapují na řeřavé uhlí a meditují mezi nebem a zemí. Cyklisti vystavují silniční lišej jako trofej. Jiní skáčí na gumě a s padákem. A pokud má někdo odpich a odvahu, prosviští šusem do dalšího roku na sjezdovce. Nevaž se a odvaž se, je vzkaz z ferraty. A nad tou sebedestrukcí krouží záchranný vrtulník jako anděl strážný. Asi se máme opravdu dobře, soudě podle novoročenek. Vypadá to, že nás trápí přemíra bezpečí. Adrealin a nepohodlí si musíme obstarávat uměle a sami. Máme na to své milované koníčky. :-) O takovém životě mohli dříve jen snít a my ten sen teď žijeme. I když moje sny jsou krapet usedlejší. Přijde mi řeřavé uhlí lepší pro maso na grilu a chodidly jen tak brouzdat po trávě. Pokud jsem v plavkách, upřednostním slunečnou pláž. Zato na kře ledové pookřeji, pokud v rukavicích svírám svařák. Guma od domácích tepláků je vytahaná, to u mne na bungee jumping nevypadá. Radši polechtám vtipem bránici než šimrat žaludek nad propastí. Nakonec i ze smíchu může být pěkná závrať. Ovšem mezním situacím se zcela nevyhýbám! Povídá se, že má lenost nezná mezí. :-)  Ať už se držíte spíše pohodlnosti, nebo túrujete život k extrémním výkonům, všichni si nakonec přejeme, aby se rok 2024 vyvedl pokud možno co nejlépe. Jsou tu bohužel stále události, které nám občas připomenou, že život není legrace. Dotýká se to každého z nás a neschováme se před tím doma v papučích a ani to nepřebijeme sebevětší adrenalinovou náloží. Přeji si, aby po téhle stránce byl svět pokud možno normální. Určitě příští rok foťte a ukládejte vzpomínky na film, CF karty a hlavně taky do svého srdce! To je to nejlepší paměťové médium, které u sebe máte. Třeba z toho bude nakonec i pěkné pour féliciter 2025. :-)

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám