Hlavní obsah

V Německu brutálně ubodali ukrajinské basketbalisty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels.com

Volodymyr Yermakov (†17) si vyrazil se svým kamarádem do centra v německém Oberhausenu. Tady byli oba napadeni skupinou tamních teenagerů. Spekuluje se, že útok byl motivován jejich původem.

Článek

V roce 2023 opustil Ukrajinu a přestěhoval se do Düsseldorfu, kde našel nový domov. Yermakova potkal incident, který nemohl skončit horším způsobem. Kamarádi si vyrazili na večerní výlet do města, ovšem cestou došlo v autobuse ke slovním konfliktům s místními puberťáky. Celá situace vyvrcholila až všichni vystoupili. Začala potyčka při které teenageři vytáhli na basketbalisty nůž.

Volodymyr byl brutálně ubodán stejně jako jeho kamarád. Oba byli převezeni okamžitě do nemocnice. Po několika komplikovaných operacích bohužel Yermakov nepřežil. Větší štěstí měl jeho kamarád Artem Kozačenko, který je momentálně stabilizovaný v nemocnici. Můžeme mu tak jedině přát brzké uzdravení.

Mladík byl velmi oblíbený u trenérů, spoluhráčů a přátel. Všichni na něj vzpomínají pouze pozitivně. Vyzařoval čistou radostí a láskou ke sportu.

Policie uvedla, že oddělení vražd v Essenu převzalo vyšetřování a zatklo dva podezřelé ve věku 14 a 15 let. Oba jsou policistům známi s významnými kriminálními záznamy.

V takových případech jsou kolikrát pachatelé propuštěni kvůli jejich nízkému věku. Údajně se tak stalo i s jedním útočníkem, protože policie měla nedostatek důkazů. V tomhle nemůžeme hledat jakoukoli logiku.

K incidentu se vyjádřil i jeho tým ART Giants Düsseldorf. „Truchlíme a loučíme se s naším mladým hráčem Volodymyrem Jermakovem, který se v sobotu večer stal obětí násilného činu a zemřel.“

Dále uvedli, že Yermakov byl „nedílnou součástí“ jejich juniorského týmu v basketbalové lize. Mladík byl povolán i reprezentací do 18 let. Měl nakročeno stát se profesionálním hráčem. Párkrát si zahrál i s prvním týmem Düsseldorfu.

Myslím si, že pro celou situaci nemůže mít nikdo pochopení. Ačkoli zřejmě došlo ke konfliktu z obou stran, tak to není důvod někoho napadnout nožem a vzít mu život. Navíc v takhle mladém věku.

Celou situaci se snaží řešit i ukrajinské ministerstvo zahraničních věcí. Ti požadují, aby byl pachatel předvolán co nejdříve před soud. Kyjevská basketbalová federace se domnívá, že útok byl spáchán kvůli ukrajinskému původu obou hráčů.

Uvidíme jak bude celý případ pokračovat. Policie tvrdí, že vyšetřují celou situaci rychle, jak jen to jde. My zatím můžeme pouze doufat, aby bylo učiněno spravedlnosti a viníkům se dostal nejvyšší možný trest. Takový případ je akorát hrůznou ukázkou nenávisti vůči ostatním národům.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz