Hlavní obsah
Sport

Xavi překvapil všechny. Po sezoně chce odejít z Barcelony

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Wikimedia commons/public domain

Trenér Barcelony Xavi Hernández se rozhodl, že půjde po stopách Jürgena Kloppa a po sezoně ukončí své působení ve funkci trenéra Katalánců.

Článek

Dnešní prohra s Villarrealem 5:3 byla překvapením a zklamáním pro všechny fanoušky. Aby toho však nebylo málo, tak Xavi po zápase na tiskové konferenci oznámil, že po sezoně nechce pokračovat ve své kariéře trenéra Barcelony.

Španělský kouč tak jde po stopách svého kolegy Jürgena Kloppa, který v pátek oznámil svůj odchod z Liverpoolu.

Xavi Hernández vede Barcelonu od listopadu 2021. Před Barcelonou si zkusil angažmá v katarském Al Saddu. S Barcelonou exceloval skoro ve všech soutěžích, například když minulou sezonu vyhráli La Ligu a Španělský superpohár. Není pochyb, že Xavi dodal Barceloně novou krev. Aktuálně se Barceloně nedaří tak, jak by se očekávalo, ale stále to není nic kritického.

„Rozhodl jsem se, že po 30. červnu už nebudu pokračovat. Je to rozumné řešení pro dobro klubu,“ uvedl po katastrofě s Villarrealem. Loni ještě podepsal nový kontrakt s Barcelonou, což je pro fanoušky o to překvapivější.

Xavi podle jeho slov byl rozhodnutý už delší dobu. „Rozhodl jsem se už před dlouhou dobou. I kdybychom dnes vyhráli, nic by to nezměnilo. Můj odchod je to nejlepší pro klub, hráče i mě.“ K tomu dodal, že odpočinek a rodina jsou momentálně na prvním místě.

Ačkoliv má Barcelona v lize ztrátu 10 bodů na první Gironu, Xavi bude dělat vše, co je v jeho silách. „Nemůžete mi upřít, že jsem tomuto klubu dal vše. Postavil jsem klubové zájmy před své,“ prohlásil Xavi.

Hlavní otázkou je, co bude s Barcelonou další sezonu. Dokážou v budoucnu Katalánci obhájit svou evropskou slávu nebo navážou na nechvalně známou dobu Ronalda Koemana?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz