Hlavní obsah
Automobily a vozidla

130 tisíc kilometrů kamionem bez řidičáku? Ten se toho tedy nebál. A to nebylo vše

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

„Na papíry to nejezdí“, řekl si zřejmě řidič kamionu v Německu a najel 130 tisíc kilometrů s neplatným řidičským průkazem – dokud nebyl zastaven. Nyní čelí trestnímu stíhání.

Článek

Hlídka zastavila řidiče kamionu, který jezdil měsíce bez řidičského oprávnění, a přesto na svém tahači ujel celkem 130 000 kilometrů.

Zaměstnanci příslušného Spolkového úřadu pro logistiku a mobilitu si vozidla všimli při hlídce na dálnici A44 u Paderbornu - jel rychlostí 110 kilometrů za hodinu v zóně, kde byla povolená jen osmdesátka.

Při kontrole vozidla se zjistilo, že 40letý řidič už devět měsíců nevlastní platný řidičský průkaz. Digitální systém tahače však odhalil, že se tím tento muž nenechal zastavit - řídil své vozidlo 189 dní a navíc pravidelně porušoval povinné doby odpočinku. Náklaďáku navíc vypršela technická kontrola a tak k tomu všemu vlastně nemělo vozidlo na silnici co pohledávat.

Policie nyní vyšetřuje nejen řidiče ale i majitele firmy, pro kterou čtyřicetiletý hříšník pracoval.

zdroj RP Online

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz