Hlavní obsah
Aktuální dění

Sedmnáctiletý žadatel o azyl v Německu stihl již 34 zločinů za posledních 31 měsíců

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Seznam.cz

Teprve sedmnáctiletý Syřan zaútočil nožem na rodinu při procházce pěší zónou v německém Stuttgartu. Zranil tři lidi, z toho jednoho těžce. Násilník byl dopaden a skončil ve vazbě.

Článek

Syřan není německým úřadům neznámým. I přes svůj nízký věk má na svém kontě za posledních 31 měsíců už 33 trestných činů, útok nožem byl třicátý čtvrtý. V jeho trestním rejstříku jsou krádeže, podvody, drogové delikty, ale i násilná činnost, vyhrožování nebo ublížení na zdraví. Nyní se k těmto skutkům přidá i pokus o vraždu.

Je s podivem, že takto evidentně nebezpečný jedinec až do této doby běhal na svobodě - takto reagují lidé na sociálních sítích. Stuttgarská regionální rada nyní řeší deportaci násilníka. Výsledek je ovšem nejistý, Německo v současné době do Sýrie nedeportuje. Někteří zemští politici požadují od spolkové vlády přísnější opatření proti nelegální migraci a možnost deportací do Sýrie.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz