Hlavní obsah
Jídlo a pití

Nutella připravila novinku - lidé se bouří

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Od středy lze na některých evropských trzích zakoupit novinku - veganskou Nutellu. A byť zatím není všude k mání, už teď postavilo Ferrero lidi proti sobě. Jde sice spíše o nedorozumění, ale i tak ukazují sociální sítě jasně - na legendu se nesahá!

Článek

Jak informují média, prodej „rostlinné“ verze čokoládovo-oříškové pomazánky, započal ve středu v Itálii, Francii a Belgii. Ostatní trhy budou jistě brzy následovat.

Nová varianta Nutelly se nazývá veganská, protože výrobce nepoužívá sušené mléko jako u původní verze. Místo toho se používají rostlinné přísady, jako je cizrna a rýžový sirup.

Mnoho lidí však nástup novinky pochopila tak, že má Nutellu, jak ji známe, nahradit. A sociální sítě vřou.

„Mělo by to být okamžitě zakázáno.“

„Kdyby to nebylo k pláči, jeden by se až smál, co vše si necháme zakázat.“

„Veganství je zlo, pokud je násilně vštěpováno, stejně jako všechno to ekošílenství, milión pohlaví a tak“

Takové a mnohé jiné podobné komentáře zahltily nejen německé sítě. Nutella je prostě fenomén, lidé ji mají často spojenou s nostalgickými vzpomínkami na dětství a nechtějí si ji nechat vzít.

Škoda jen, že nečtou lépe. Pak by zjistili, že nová veganská Nutella nemá tu starou „správnou“ nahradit, ale jen stát se alternativou pro všechny ty, kteří se pro veganský způsob života sami dobrovolně rozhodli.

A co vy?

Anketa

Zkusíte veganskou Nutellu?
Ano, lákají mě nové věci.
25 %
Blé, nikdy, Nutella je jen jedna.
25 %
Tyhle věci nejím vůbec.
50 %
Celkem hlasovali 4 čtenáři.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz