Hlavní obsah

Pokřikování na ženy a obscénní gesta - neboli Cat-calling - se bude v Německu trestat

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Sexuálně sugestivní výroky, pískání, explicitní gesta – to vše je Cat-calling. Tato forma sexuálního obtěžování se od 1. července tohoto roku trestá ve Francii, Portugalsku, Belgii a v Nizozemsku. Nyní by se rádo přidalo i Dolní Sasko.

Článek

Dolní Sasko je druhá největší spolková země v Německu. Právě zde se v úterý projednával návrh zákona, který definuje Cat-calling jako sexuální obtěžování a má jej zahrnout do trestního zákoníku. Návrh byl schválen.

Příliš mnoho dívek a žen musí zažívat, jak je muži slovy nebo gesty degradují na pouhé sexuální objekty… Takové obtěžování není neškodné a už vůbec ne kompliment… Musí to konečně skončit.
Kathrin Wahlmann - dolnosaská ministryně spravedlnosti

Cat-calling na veřejném prostranství tak bude v Dolním Sasku trestný se sazbou odnětí svobody až na jeden rok, hrozí i peněžité tresty. Očekává se, že se přidají i ostatní spolkové země.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz