Hlavní obsah

Starosta si postavil hlavu a odmítá registrovat uprchlíky ve svém městě navzdory nařízení okresu

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Bad Griesbach je městečko v Bavorsku. Žije v něm okolo 9750 obyvatel a z toho je zhruba 2300 lidí jiné než německé národnosti. Na další žádost okresního úřadu o registrace však už starosta řekl Ne. Konflikt mezi městem a okresem se tak přiostřuje.

Článek

Pokyny okresního úřadu jasně říkají - registrujte ve svém městě dalších 35 ukrajinských uprchlíků. V ohlašovací kanceláři se měli hlásit v pondělí. Starosta města Bad Griesbach ovšem řekl Ne a zrušil termíny pro všech 35 žadatelů.

Podle starosty jsou již kapacity města vyčerpány a odmítá tak realizovat pokyny okresního úřadu. Ten proti němu hodlá činit další kroky a pře o uprchlíky tak eskaluje. Podle vyjádření okresního úřadu je starostovo chování protiprávní a hlavně nemorální. Starosta si z možných postihů a vyšetřování hlavu nedělá. Podle jeho přesvědčení jedná správně i s ohledem na své město.

Celý konflikt leží na rozdělování uprchlíků v okrese. Starosta vyzývá ke spravedlivějšímu rozdělování a poukazuje na již tak vysoký počet migrantů ve svém městě.

zdroj www.msn.com/de-de/nachrichten/welt/bürgermeister-verweigert-weiter-flüchtlingsaufnahme-jetzt-eskaliert-der-streit/ar-AA1skh3J?ocid=msedgdhp&pc=U531&cvid=3d1c517c8e7f4e0c8ccd5afcf84771b9&ei=11

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz