Hlavní obsah
Lidé a společnost

Velká anketa o bezpečnosti v Evropě - která země je podle vás ta nejbezpečnější?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Česká republika patří mezi nejbezpečnější země světa

Global Piece Index je žebříček, který každoročně hodnotí země a státy podle jejich bezpečnosti. Letos hodnotil celkem 163 států. Pojďme se podívat na evropskou desítku a pak zkusit tuto první desítku sestavit podle sebe.

Článek

Žebříček každoročně sestavuje a vydává organizace Institute for Economics and Peace. Pro letošní rok vypadá prvních 10 míst v rámci Evropy následovně:

  1. Island
  2. Dánsko
  3. Irsko
  4. Rakousko
  5. Portugalsko
  6. Slovinsko
  7. Švýcarsko
  8. Česká republika
  9. Finsko
  10. Chorvatsko
Foto: Pixabay

Island vyhrává pravidelně

Je třeba podotknout, že jde o evropský žebříček. V tom celosvětovém by se do první desítky vešel ještě Nový Zéland (4. místo), Singapur (6. místo) a Japonsko (9. místo). Společně s Kanadou na 11. místě je tak celosvětově Česká republika dvanáctá. Což vůbec není špatný výsledek. Německo v evropském žebříčku skončilo jedenácté (celosvětově patnácté), Švédsko se v porovnání se světem propadlo až na 28. příčku a Francie je dokonce až šedesátá osmá. Nejhoršími zeměmi v oblasti bezpečnosti jsou už tradičně Afghánistán, Jemen a Sýrie.

Foto: Pixabay

Francie se neumístila vůbec dobře

Stejně tradiční je i vítěz - Island je králem bezpečnosti a pomyslnou korunu už získal popatnácté za sebou. Otázkou je, zda ji dokáže udržet a obhajovat i nadále, neboť prosakují informace, že se na Island přesouvají palestinské a jiné gangy ze Švédska, a tak se i zde může bezpečnostní situace rázem změnit.

Foto: Pixabay

Afghánistán patří mezi ty nejméně bezpečné

Každopádně, oficiální čísla jsou daná. Pojďme si teď, na základě vlastních zkušeností, znalostí poměrů a našich představ, vytvořit vlastní žebříček bezpečných evropských zemí.

Anketa

Která země je podle vás ta nejbezpečnější v Evropě?
Island
0 %
Dánsko
0 %
Irsko
0 %
Rakousko
0 %
Portugalsko
0 %
Slovinsko
100 %
Švýcarsko
0 %
Česká republika
0 %
Finsko
0 %
Chorvatsko
0 %
Německo
0 %
Švédsko
0 %
Francie
0 %
Slovensko
0 %
Ukrajina
0 %
Celkem hlasoval 1 čtenář.

Zdroje:

celosvětový žebříček

https://fotrnatripu.tv/novinky/rady-cestovatelum/tady-se-turiste-budou-citit-dobre-patnact-nejbezpecnejsich-statu-je-vetsinou-z-eu-francie-propadla#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box,

gangy na Islandu

https://www.forum24.cz/svedske-gangy-uz-i-na-islandu-jeden-z-nich-ridi-palestinci-tamni-vlada-bije-na-poplach#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz