Hlavní obsah
Lidé a společnost

Žena proti muži - mezi provazy v boxerských rukavicích - třetí dějství

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Box míval přízvisko sport gentlemanů. „Bejvávalo“. Teď táhnou bojové sporty okořeněné bizárem. Čím více přes čáru, tím lépe. V ringu se právě uzavřela jedna známá trilogie - muž proti ženě.

Článek

Dějství první - výzva

Rok 2001. Televizní moderátor Stefan Raab nastupuje do ringu proti profesionální boxerce Regine Halmich. Věří si na ni. Je přece muž. Má přes metr osmdesát. A téměř 90 kilo. Regina Halmich, byť světová mistryně v muší váze, je proti němu úplně malinkatá. Má metr šedesát a dle všech předpokladů, jak fyzických, tak těch Stefanových, nemá šanci. Jenže vše je jinak. Regina trefuje, zlomí Raabovi nos a vyhrává. Jen o pár týdnů později získává další světový mistrovský pás.

Dějství druhé - odveta

2007. Raab a Halmich podruhé. Muž touží po odvetě. Aby Reginu zastrašil, nechává se přivézt k ringu Panzerem. Je připravenější než poprvé, odhodlanější než poprvé, chce vyhrát. Osm milionů diváků má být svědky jeho triumfu. Ale Regina je prostě raketa. Zasypává Raaba kombama a ten opět inkasuje tvrdé údery. Je několikrát počítán, ale vždy to ustojí. Zápas proběhne až do posledního kola a je tak na rozhodčích, aby vyhlásili vítěze. O tom nikdo nepochybuje a Regina tak vyhrává na body i druhý mač.

Dějství třetí - trilogie se uzavírá

Září 2024. Dlouhých 17 let po ukončení své profesionální boxerské kariéry se vrací nyní již 47 letá boxerka s bilancí 56 výher, 1 remíza, 1 prohra, mezi provazy. Stefan Raab prožívá též velký návrat. Tento ve své době velmi populární moderátor se stáhl z veřejného světa již před roky. Nyní, ve svých 57 letech, touží konečně po úspěchu i v ringu. Zápas byl diváky dychtivě očekáván. Sleduje je jej několik miliónů lidí. Televizní stanice z tohoto comebacku dvou osobností udělala velkolepou show plnou hvězd. Celé je to postavené na nečekaném návratu Stefana Raaba zpátky na televizní obrazovky, v následujících týdnech má totiž startovat jeho nový pořad. Lepší promo nemohli vymyslet. Regina Halmich zatím stojí v rohu, už trošku nervózní, neboť je to vše před samotným bojem už na ni dlouhé. Přišla se bít. Ale chápe to, sama po zápase řekla, že byla komparsem v Raabově show. Dobře zaplaceným komparsem. Za třetí epizodu inkasovala přes 600 tisíc euro.

A konečně přichází okamžik, aby si své peníze obhájila. Gong. Box. Boj. Muž versus žena. Váhová převaha a mužská síla proti zkušenostem a odvaze. Tentokrát se trefují oba. Samozřejmě, Regina opět dominuje, je to přeci jen 46 násobná světová mistryně, ale i Raab ji párkrát zasáhne a způsobí ji nějakou tu modřinu. Pořád se ale bavíme o Regině Halmich. Ženě, která jako jediná Němka a jako pátá žena na světě vstoupila již před roky do Světové síně slávy boxu. A tak to dopadá, jako vlastně vždy. Ženských 51 kilo poráží mužských 85. Raab opět prohrává. Regina je spokojená, jak ostatně sama po zápase řekne do kamer. Stefan ovšem může být také. Sice mu lékař sděluje podezření na zlomeninu žeber, jeho návrat po letech v ústraní je ale fenomenální a jeho nová show na německé televizi má sledovanost zaručenou.

Otázkou ovšem je celá myšlenka tohoto zápasu. Muž proti ženě. Jak to vnímáte vy?

Anketa

Jaký máte názor na zápasy, kde bojuje muž proti ženě?
Je to v pořádku, rovnost pohlaví je rovnost pohlaví.
0 %
Nemyslitelné. Muž by ženu neměl uhodit ani v rámci podobných zápasů.
100 %
Je to jen show, v těch to neřeším.
0 %
Celkem hlasoval 1 čtenář.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz