Hlavní obsah
Názory a úvahy

Neznáte přesně číslo podprsenky družky jednoho ze stranických lídrů? Rozhodne to o nové vládě?!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Eddie/foto pohlednice z hradu Carcassonne v podhůří francouzských Pyrenejí

Nádherný Carcassonne pod francouzskými Pyrenejemi, rozhodne se na Hradě, či v podhradí? Čekají několikeré volby, co v nich rozhodne? Ne animozita, ale „selský“ rozum, což? Diverzifikovat zdroje informací - mainstream nestačí a ĎÁBEL JE V DETAILU!

Článek

Zatím jsem sem sepsal cca 200 příspěvků ze světa i o krásách severních Čech. A ten Carcassonne na fotce nahoře, není nádherný? I když ne původní, že… Dnes si dovolím z jiného soudku, snad to nebude vadit… Kde se bude příště rozhodovat? Na Hradě, či v podhradí?

Uvidíme, co je vlastně pro úspěch, nejen ve volbách, to rozhodující. A to volba různých miss, Kohosi roku i Dalších roku nás teprve čeká! Toto nemá být v žádném případě kritika - jen konstatování. O čtenosti článků, jak už píší i administrátoři, rozhodují titulky a tzv. perex. Ty musí zaujmout. A tak nejvíce čtenářů mají třeba: Mám ji tak akorát, Kuřáků přibývá, Jestli to Fiala neprokaučoval, atd. A tak jsem zkusil titulek, který by mohl zaujmout. Samozřejmě (i když by to bylo třeba i zajímavé) odpověď na otázku v titulku neznám ani já, taky proč bych měl. I když samozřejmě nevím ani to, co vlastně o nové vládě příště (no je to ještě jeden a půl roku do sněmovních voleb před námi), rozhodne.

Co to bude? Schopnost vyjednávání? Ústupky, ale ne ty "přes které nejede vlak"? Neschopnost současné vlády, jejíž procenta volitelnosti jsou na historicky nízké úrovni? Schopnost odhodit některé vzájemné animozity? Selský rozum? Média? Únava? Chuť vládnout i s tím, koho jinak nemusím? Obava z pádu do opozice a později třeba i do zapomnění? Odmrštění obavy, že by mne lidé příště nevolili, kdybych šel do vlády s červenými, modrými, žlutými, černými, zelenými či jinými, které moji současní voliči zrovna rádi nemají? Nebo něco jiného? Podpora „chytrých“ ekonomů či jiných osobností třeba i ze zámoří? Zdražení něčeho? Prosazení korespondenční volby, anebo ty desítky (nebo stovky?) tisíc kanadských, amerických, australských, či jiných českých starousedlíků nebo naopak tam mladých studujících, či potulujících se světem s českým pasem, nebudou mít na vzedmutou nespokojenost domácích z Česka žádný vliv? Nebo čas vše zhojí a někteří lídři vyměknou? Nebo někoho z členů současné, či kandidátů nové vlády už konečně zavřou? Nebo naopak přijde zrušení veškerého obviňování i se strany státních zástupců? Nebo do toho vleze Brusel či jeho Olaf nebo taky Evropská komise? Nebo rozvod, či pouze odloučení některých významných dvojic z establishmentu pomůže, či naopak nepřispěje k sympatiím voličů? Nebo přijde třeba i kouzelník? (Na závěr se trochu omlouvám za trochu volnější titulek, ale chtěl jsem to jen zkusit!)

Takže uvidíme, ale nejdříve jsou přece volby Evropské! Už letos v červnu, ne? Ale jak mi řekla moje švagrová – vykašli se na politiku, užívej života, dokud to jde, vždyť se nemáš zas tak špatně. To ale přece nejde, ale abych se měl tak i dál, ale hlavně moje děti a vnoučata, protože já už mám svoje nejlepší léta (tedy Báječná léta pod psa?) za sebou, v pořádku, přesto bych se asi měl ale o politiku starat, což? Nedá mi to… A sledovat je třeba i detaily a různé zdroje, nejen mainstreamová media nakloněná dnes i přes její průsery současné vládě, tedy diverzifikovat z různých zdrojů (teď nemyslím rozhodně ony jasně prokremelské, ale ani ony jasně „proemerické“ (neopravuji to slovo, to emerické, samozřejmě v uvozovkách, se mi totiž líbí), že…). Protože jak známo, a na to je třeba vždy myslet: ĎÁBEL JE V DETAILU. A ty, tedy detaily, nestačí, jak jim (nám?) někteří z Prahy říkají – vidláci z pohraničí, ale naopak i vysoce vzdělaní podnikatelé, kteří na to nemají při svém podnikání, čas, sledovat. Mají jiné starosti, např. jak zasadit třeba brambory, obilí, či sklidit, či ti druzí zas do jaké banky, či kampeličky vložit úspěšně svůj získaný peníz, apod. A to může být chybou, tedy nesledovat, neznat podrobnosti a jak to šlo za sebou, jen se nechat tzv. oblbnout, že…
Jak včera v besedě v TV jeden vysoce postavený říkal, Vrbětice jsou jasné – ruští agenti, jako Skripal v Anglii, indicie jsou, ale s prominutím: skutek utek, žádné věrohodné důkazy, no a ten druhý – máme tomu věřit, ale kde jsou ty relevantní závěry – co je na nich tak tajného, (že je znají pouze „čučkaři“, jak je nazval mnohým nesympatický bývalý prezident), že se prostému lidu nemohou předložit? A tak je to s mnohým.

Co Kampelička, co Dozimetr, co výbuchy potrubí ruského plynu v Baltském moři, CO? Jak to vlastně bylo, kdo nám to řekne a kdy? Proč Němec Scholz, když skončil s Ruskem (jeho předchůdce bývalý kancléř Německa má ale snad dodnes rentu od Gazpromu, ne?) se obrátil na Čínu, kterou sice kritizuje (ne tak moc okatě) za porušování lidských práv, ale kšeft je přece kšeft, nebo ne? A co Saudská Arábie, kde sekají lidem ruce a ženy nemají zas tak moc genderovou vyrovnanost – tedy Saudská Arábie, velký přítel USA v této oblasti, a dalo by se pokračovat dál. Takže, nějak jsem se rozepsal, hlavní je podle mne ale vždy tzv. selský rozum, ale ne zas tak moc selský – tedy ROZUM, co říkáte?


Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz