Hlavní obsah
Hobby a volný čas

Co nevíte o kočkách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dokáže kočka projevit lásku? Co si o nás kočky myslí? Dají se vycvičit? Proč mají kočky rády krabice a malé prostory? A víte, proč vám kočka nosí myši?

Článek

Kočka, stejně jako pes, jde vycvičit. Ale u kočky k tomu musíte přistupovat jinak než u psa, jelikož kočka dokáže udržet pozornost jen pár vteřin (obvykle 5-10 vteřin, občas o trochu déle).

Kočky jsou ale dost chytré, aby rychle pochopily vaši snahu o výcvik. Otázkou ale je, jestli se to budou chtít naučit nebo ne - to dost závisí na povaze samotné kočky.

Kočky dokážou být stejně dobrými hlídači jako psi a některé v tom dokážou být i lepší než pes. Kočka se nebojí ani větších zvířat a je schopná ochránit svého majitele i před většími plemeny psů a případnou hrozbu zahnat.

Kočky bývají teritoriálními zvířaty a tedy na svém území moc nesnesou další zvířata, pokud na to nejsou zvyklá už od kotěte.

Stejně jako psi, je každá kočka jiná. Například britská modrá kočka je mazlivý typ, miluje společnost a je vhodná k malým dětem. Dokáže vám celé hodiny ležet na klíně a nechávat se hladit. Nedokáže ale být sama. I to, že jdete do práce na pár hodin a pak se vrátíte, je pro tyto kočky velmi stresující a mohou z toho upadat i do depresí. Minimálně jeden člověk by s ní měl neustále být.

Zatímco přesným opakem britské modré kočky by mohla být například kartouzská kočka. Kartouzské kočky jsou spíše samotářské, hlídají si své teritorium, ale zpovzdálí. Kartouzská kočka neútočí, když k tomu není dohnána, ale spíše, pokud má tu možnost, tak se stáhne a někde se schová. Nemá ráda, když ji někdo hladí a spíše ji to rozčiluje. Není moc vhodná k dětem, jelikož potřebuje mít svůj prostor a klid.

Nejste si jisti, jestli vás má vaše kočka ráda, nebo jestli vůbec dokáže projevit nějakou lásku?

Kočky dokáží projevovat emoce stejně jako lidé. U kočky můžete poznat, když je naštvaná, když se bojí, když ji něco vadí, může se dokonce i urazit… Poznáte na ni i to, že na vás kouká jako na hlupáka.

Tak stejně u kočky můžete poznat i to, jestli vás má ráda. A poznáte to podle toho, že vám dovolí věci, které jiní nesmí. Například vás nechá pohladit bříško, na které ji nikdo sahat nesmí, jinak ho kousne.

Kočka se bude chovat ke každému jinak a podle toho můžete poznat, jaký vztah s ním má a co si o něm myslí.

Proč má kočka ráda krabice a malé prostory?

Kočka především miluje teplo a pokud ji dáte papírovou krabici, tak si do ni ráda vleze. Papír totiž teplo udržuje. Stejně tak i malé prostory nepotřebují dlouho vyhřívat, aby v nich bylo teplo. Malá krabice je tedy nejlepším pelíškem pro kočku a bude ji milovat víc, než koupený pelech z obchodu. Obzvlášť, když tu krabici umístíte k oknu, kde svítí slunce.

Nosí vám kočka myši? A chcete aby přestala?

Pokud vám kočka nosí myši, tak je to proto, že si myslí, že neumíte lovit. Dost možná vás považuje za své kotě. Tím, že vám nosí myši, tak se vás snaží nakrmit a zároveň vám tím chce ukázat, jak se můžete naučit lovit sami.

Pokud chcete, aby toho vaše kočka nechala, tak ji musíte donést mrtvou myš, aby pochopila, že už se o sebe dokážete postarat sami.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám