Hlavní obsah
Rodina a děti

Párty ve stylu Tlapkové patroly: Předražený fenomén, chaos a bezohlední rodiče

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Anthony Quintano from Mount Laurel, United States, CC BY 2.0, via Wikimedia Commons

Nejspíš jste už postřehli veselou psí partu Tlapkové patroly, která zdobí různé produkty v obchodech, ať už se jedná o hrnky, sešity, bazény, plenky či oblečení. Nyní se dokonce pořádají akce ve stylu Tlapkové patroly, na které jsem bohužel byla.

Článek

Proti Tlapkové patrole nemám vlastně vůbec nic

Ačkoliv je to slušný tahák na peníze a chudáci rodiče kupují dvojnásobně dražší výrobky dětem jen proto, že se na nich nachází pejsci z Tlapkové patroly, je to prostě jen další v řadě fenoménů, které na určitou dobu ovládnou dětský svět. Jednou je to Harry Potter, podruhé zas Ledové království, a jelikož jsem u kamarádky nějaké díly Tlapkové patroly viděla, neshledávám zrovna na této pohádce nic otravného ani škodlivého, na rozdíl od jiných. Prostě pejsci, kteří zachraňují svoje město, každý má jinou schopnost, jsou k sobě laskaví a pomáhají i „padouchům“. Nic, co by mělo dětem dávat špatný vzor, navíc mi přijde animace líbivá, ale to je pochopitelně otázka vkusu.

Párty ve stylu Tlapkové patroly je vlastně hlavně o focení

Ačkoliv jsou dětské akce asi to poslední, na co bych měla chuť zajít, nechtěla jsem zklamat svou kamarádku, a tak jsem spolu s ní a jejím malým synem na akci zašla. Vstupenky stály pro všechny stejně, takže jsem za každého z nás zaplatila 200 korun. Nejsou to žádné velké peníze, ale člověk by čekal, že alespoň děti do 3 let budou mít zlevněné vstupné. Po příchodu do poměrně malého sálu jsme se ocitli mezi davy tlačících se rodičů, kteří se hnali za volnými sedačkami, kterých zkrátka nebyl dostatek. Někteří své děti nechávali pomalovat za 150 korun, jiní jim za 200 korun a výše kupovali balónky. Já chtěla klukovi udělat radost aspoň tím balónkem, ale bohužel nebrali v celém zařízení karty, což mi přijde v dnešní době trochu nemoderní. Naštěstí to bral kluk sportovně a těšil se, co bude následovat. Akce sice měla začínat od 15:00, ale de facto šlo o to, že děti ve vymezeném prostoru tancovaly na hudbu a později dorazily dvě osoby v kostýmech, se kterými se děti mohly vyfotit. Následně vznikly dlouhé otravné fronty, kde se lidé, jak už to bývá zvykem, předbíhali, aby si nakonec během 5 sekund pořídili kýženou fotku. Celé focení probíhalo zhruba hodinu a pak nastal konečně jakýsi program.

Bezohlední rodiče, kteří neberou ohledy na nikoho, ani na děti

Při zahájení programu poprosil organizátor a moderátor akce rodiče, aby odešli za vymezený prostor a dětem nechali prostor před podiem, kde mohly tancovat, zatímco na jevišti tancovali maskoti (mimochodem i z jiných pohádek). Někteří rodiče, včetně mé kamarádky, poslušně odeslali své ratolesti na tančící plac a sami zůstali za páskou tak, aby měli své děti na dohled, někteří se však museli nutně vecpat k dětem a narušovat tak jejich program. Nehledě na to, že do ostatních dětí vráželi a zjevně jim to bylo úplně jedno. Jak už jsem zmínila, já zrovna nepatřím mezi fanoušky dětských akcí, ale chápu, že děti rádoby vtipný moderátor, tancující maskoti, bublinky a tancování zkrátka baví, což se dalo odhadnout i z jejich nadšených výkřiků. A také si nemyslím, že by jim dospělí museli stát věčně u zadku. Nakonec to bylo dost otravné i pro ostatní rodiče, kteří si chtěli své ratolesti natočit či vyfotit, ale zacláněly jim bezohledné matky (nejlépe s obřím batohem) v prostoru, který byl určen jen pro děti.

Zdroj: Autorský článek

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz