Hlavní obsah
Finance

Další český miliardář je pro euro

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Euro v Česku

Podnikatel Igor Fait

Další český miliardář je pro přijetí společné evropské měny.

Článek

Brněnský rodák Igor Fait patří k méně známým českým podnikatelům. Forbes odhaduje jeho jmění na 3,8 miliardy korun a patří mu investiční skupina Jet Investment, která se specializuje na záchranu průmyslových podniků a jejich následný prodej se ziskem nebo na podporu průmyslových podniků s velkým potenciálem.

Mediálně se příliš neukazuje, ovšem nedávno poskytl rozhovor Hospodářským novinám, kde docela podrobně a přesně popsal výzvy, kterým čelí český byznys a především průmysl v konkurenci okolních evropských zemí.

Kurzové zajištění nám přináší pouze starosti navíc, říká v rozhovoru a dále dodává, že rychlé zvýšení úrokové sazby ČNB a jejich pouze pomalý sestup ničemu nepomáhá, jak napřed brždění inflace, tak dnes již nutnému rozjezdu ochlazené ekonomiky. Podle jeho názoru rovněž ECB dělá svou práci lépe než ČNB, jako příklad udává Slovensko, které mělo nižší inflaci a zároveň vyšší růst HDP, a přitom mělo úrokové sazby nižší.

Další významný český podnikatel je pro euro z praktických důvodů. Je levnější a praktičtější.

Anketa

Jste pro přijetí eura?
Ano
41,5 %
Spíše ano
0,5 %
Nevím
0,3 %
Spíše ne
0,6 %
Ne
57,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1940 čtenářů.

Zdroje:

https://archiv.hn.cz/c1-67299430-jsme-stoprocentne-pro-euro-koruna-nam-jenom-komplikuje-situaci-rika-miliardar-igor-fait

https://forbes.cz/lists/nc22/igor-fait/

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz