Hlavní obsah
Lidé a společnost

Sexsymbol 80. let Kim Wilde: Stárne s grácií, plastikám se vyhýbá. Energii dobíjí na zahrádce

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Andrew D. Hurley, CC BY-SA 4.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0>, via Wikimedia Commons

Ilustrační foto

V 80. letech minulého století platila Kim Wilde za populární zpěvačku a sexsymbol. Časem však přesedlala z hudby na zahradničení. V současné době je jí 63 let a je živoucím důkazem toho, že lze stárnout s grácií.

Článek

Proslavil ji hit Kids in America

Kim Wilde (rozená Kim Smith) přišla na svět 18. listopadu 1960 v londýnské čtvrti Chiswick. Pocházela z umělecky založené rodiny. Její otec, Marty Wilde, byl úspěšný britský zpěvák a herec a matka Joyce vystupovala v pěvecké a taneční kapele. Kim Wilde se také po vzoru svého slavného otce chtěla stát uznávanou zpěvačkou. Přijala jeho příjmení a hledala příležitost, jak se prosadit.

Tu viděla v MTV, televizní stanici, která vysílala mimo jiné videoklipy vycházejících hvězd hudebního světa. Kim Wilde se tedy chopila šance a v lednu 1981 debutovala se singlem Kids in America. Píseň pro ni složili bratr spolu s otcem. Ačkoliv to Kim Wilde vůbec nepředpokládala, z prvního pokusu dostat se na výsluní se stal obrovský hit. Skladba obsadila druhé místo v žebříčku britské hitparády a oblíbenou se stala i v zahraničí. Krásná zpěvačka s pronikavým hlasem měla rázem spoustu fanoušků po celém světě.

Stala se oblíbenou popovou zpěvačkou i sexsymbolem 80. let

Kromě toho, že se proslavila jako zpěvačka, stala se Kim Wilde takřka přes noc sexsymbolem 80. let – na to ale nebyla připravená. V rozhovoru pro magazín OK! řekla: „Najednou jsem se stala sexsymbolem, hvězdou, když jsem ještě ani nestačila dospět.“ Už v červenci roku 1981 spatřilo světlo světa její debutové album Kim Wilde, které slavilo úspěch. Během dalších let nazpívala hity jako Cambodia, Catch as Catch Can či Dancing in the Dark. V roce 1984 podepsala smlouvu s americkou nahrávací společností MCA Records. V té době její písně slavily větší úspěch v zahraničí než v její domovině. Hlavně se ujala skladba The Second Time včetně videoklipu, který se následně objevil v populárním seriálu Knight Rider. Kim Wilde v té době platila za velkou hvězdu a koncertovala po Evropě.

Kariéru se jí podařilo oživit i v rodné zemi, a to v roce 1987 například díky hitu Rockin' Around the Christmas Tree. Největšího dosavadního úspěchu na hudebním poli dosáhla v roce 1988 s albem Close. Z toho pochází například známý hit You Came. Během své kariéry vydala 14 alb a prodala více než 10 milionů kopií. Spolupracovala rovněž s dalšími umělci, vystoupila například na koncertu Michaela Jacksona či Davida Bowieho.

Životní lásku poznala během účinkování v muzikálu

V 90. letech se Kim Wilde seznámila s láskou svého života, hercem Halem Fowlerem. Potkali se v divadle, když oba účinkovali v muzikálu Tommy. Už tehdy mezi nimi přeskočila pověstná jiskra. Když pak Hal pozval slavnou zpěvačku na večeři, přišlo jim, jako by se znali snad tisíc let. Hned si měli co říct a Kim Wilde byla přesvědčená, že je to ten pravý. Později pak v rozhovoru uvedla, že až kvůli němu začala uvažovat, že by se někdy mohla vdát. „Dokud jsem nepotkala Hala, nikdy jsem neměla pocit, že bych se chtěla vázat. Nikdy předtím jsem nebyla zasnoubená, ani jsem s nikým nežila. Několik mužů, se kterými jsem byla, možná předpokládalo, že k svatbě dojde, ale já jsem to tak nikdy necítila,“ prohlásila Kim Wilde.

Když ji v červnu roku 1996 požádal o ruku, souhlasila. V září téhož roku se vzali. Kim Wilde tehdy prohlašovala, že si přeje co nejvíce dětí, nakonec se manželům narodily dvě. V roce 1998 přivedla na svět syna Harryho Tristana a o dva roky později dceru Rose Elisabeth. Ačkoliv by se mohlo zdát, že v osobním životě herečka vyhrála jackpot, v roce 2022 přišel šok, když Kim Wilde oznámila, že se rozvádí. Ve společném prohlášení uvedli, že jejich rozchod nezapříčinil nikdo další a že zůstávají přáteli. Důvod toho, proč se jejich cesty rozešly, zůstává neznámý.

Od hudby k zahradničení

Když bylo Kim Wilde 30 let, objevila nový koníček, který ji „chytl za srdce“ natolik, že se mu věnuje dodnes – zahradničení. V té době koupila starou stodolu na venkově a začala se v tomto oboru zdokonalovat. Tvrdí, že jí tato činnost velmi pomáhá s úzkostmi, kterými trpí. Na zahradě prý vždy nalezne vytoužený klid. Z koníčku se později stala i práce.

Foto: Andrew D. Hurley, CC BY-SA 4.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0>, via Wikimedia Commons

Kim Wilde v roce 2021

Kim Wilde působila jako designérka zahrad v pořadu Better Gardens a také řadu zahrad sama navrhla, včetně těch pro britské květinové výstavy. Je také autorkou dvou knih o zahradničení. Kim Wilde si také pochvaluje, že se díky práci na zahradě udržuje v kondici a o svém hobby mluví jako o „druhé posilovně“. Třiašedesátiletá zpěvačka vypadá naprosto famózně a dá se o ní říct, že stárne s grácií. Nechala se slyšet, že „se vyhýbá plastické chirurgii jako moru“, a pod skalpel by dle svých slov šla jen v případě ohrožení života nebo z jiného vážného důvodu.

Zdroje: Medium, The Vogue, Hello Rayo, Wilde Life, Wilde Life – rozhovor pro magazín OK!, Wilde Life – heslo Hal Fowler, Daily Mail, The Daily Gardener, Yahoo, Daily Mail, Wikipedia – heslo Kim Wilde

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz