Hlavní obsah
Finance

Proč pro nákup kryptoměn používat burzy namísto směnáren?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Dylan Calluy / Unsplash

Existují dvě hlavní možnosti, jak nakupovat kryptoměny - směnárny a burzy. V tomto článku se podíváme na důvody, proč je pro nákup kryptoměn lepší používat burzy namísto kryptoměnových směnáren.

Článek
  1. Likvidita a výběr - Burzy nabízejí větší likviditu a širší výběr kryptoměn. Na burzách je obchodováno s větším objemem, což znamená, že je snadnější najít kupce nebo prodejce za přijatelnou cenu. Na rozdíl od směnáren, které mohou nabízet jen omezený počet kryptoměn, na burzách je dostupná širší škála digitálních aktiv.
  2. Bezpečnost a regulace - Burzy jsou často více regulovány a mají lepší bezpečnostní opatření než směnárny. Regulace může poskytnout investorům větší jistotu, že jsou chráněni před podvodnými praktikami. Burzy také častěji ukládají kryptoměny uživatelů na offline úložiště (tzv. cold wallets), což zvyšuje jejich bezpečnost.
  3. Nástroje a analytické funkce - Na burzách je často k dispozici mnoho nástrojů a analytických funkcí, které mohou investoři využít pro sledování trhu, technickou analýzu a rozhodování o obchodních strategiích. Tyto nástroje mohou být užitečné pro investory, kteří se zajímají o aktivní obchodování.
  4. Nízké poplatky - Burzy obecně nabízejí nižší poplatky než směnárny. Některé burzy nabízejí dokonce možnost snížit poplatky ještě více, pokud investoři vlastní token platformy. Nižší poplatky mohou být pro investory důležitým faktorem při opakovaném obchodování.
  5. Možnost maržového obchodování a derivátů - Na některých burzách je možné provádět maržové obchodování nebo obchodování s deriváty, což umožňuje investorům využít finanční páku a potenciálně zvýšit své zisky. Tyto pokročilé obchodní nástroje nejsou na všech burzách dostupné, ale pro některé investory mohou být atraktivní.

Pro nákup kryptoměn jsou burzy lepší volbou než směnárny z důvodu větší likvidity, nabízených kryptoměn, lepší bezpečnosti či možnosti využít širokou škálu obchodních nástrojů. Pamatujte, že bezpečnost a důkladný výzkum jsou vždy klíčové, bez ohledu na to, zda se rozhodnete používat krypto burzy nebo krypto směnárny. Prozkoumejte různé burzy, zvažte jejich výhody a nevýhody, a vyberte si tu, která nejlépe vyhovuje vašim potřebám a preferencím jako investora.

F.

Zdroje

Úvodní fotografie

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz