Hlavní obsah
Rodina a děti

Dvouletá dcerka Leoše Mareše rozesmívá a zároveň dojímá miliony fanoušků

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Vytvořeno generátorem umělé inteligence Ideogram

Obrázek je ilustrační

Smál jsem, ale byl jsem také dojatý při sledování několika videí malé Alex, dcery Leoše a Moniky Marešových. Ta je hitem na internetu mezi Marešovými fanoušky. Záběry mohou být zároveň i inspirativní.

Článek

V poslední době pozoruji u značné části českých známých osobností zajímavý trend. A to je sdílení fotek a videí vlastních dětí na sociálních sítích. Můžeme to vidět na instagramu třeba u Moniky Bagárové s dcerou, Nikol Štíbrové s dvěma syny nebo třeba u Emmy Smetany, o které jsem již dříve psal, viz například článek níže.

K této skupině celebrit se přidal nově i Leoš Mareš. Není tajemstvím, že si dlouho se svou manželkou Monikou přáli dítě. A dočkali se. V březnu 2022 se na svět podívala jejich dcera Alex. A ta teď dělá radost i divákům instagramového účtu Mareše. Její videa totiž patří mezi ty vůbec nejoblíbenější, budeme-li vycházet z počtu zhlédnutí. O dvě z nich, které vidělo dohromady více než 4,5 milionu lidí, se s vámi podělím dále v textu.

Smích jako hlavní stavební prvek

Skoro každé video s Alex v hlavní roli rozesměje patrně i ty nejvážnější jedince. V únoru tohoto roku zveřejnil Leoš záběry dcery, která prožívá svou první zkušenost s hýbajícím se autíčkem, které je možné za pár drobných přimět k pohybu. Najdete je standardně v obchodních domech. Neuvěřitelný záchvat smíchu doprovázený přerušovaným očním kontaktem s rodiči je opravdu k pobavení. Sám Leoš video doprovodil všeříkajícím popiskem: „Dnes poprvé jsem do toho hodil dvacku a tohle je výsledek.“

Dojemné momenty

Kromě toho, že většina videí s Alex je vtipná a zábavná, najdeme i taková, která umí i rozplakat. Alespoň tedy dle komentářů některých lidí. Jedno z videí, které bylo natočené při příležitosti druhých narozenin, je toho důkazem. Na první pohled nedokonalé obyčejné záběry tatínka s dcerkou, která něco mlsá. A na otázku, jestli je to dobré, odpovídá: „Mňam, mňam.“ Celé video končí krátkým roztomilým tanečkem. Ono totiž vidět šťastnou dceru a šťastného tátu při západě slunce je dojemné samo o sobě. A když k tomu přidáte ještě melancholickou hudbu v pozadí… A tak kromě přání k narozeninám najdeme mezi komentáři i spoustu takových, které právě na dojemnost videa upozorňují. Přesvědčit se můžete koneckonců sami v druhém videu, které naleznete ZDE.

Inspirace pro nás všechny

Motivaci známých celebrit ke sdílení dětí na sociálních sítích neznám. A není to vlastně ani nijak zvlášť důležité. Je totiž jen na nás, jestli v nich budeme hledat inspiraci do našich vlastních životů.

Pro mě osobně jsou podobné záběry především varováním před tím, čeho lidé před smrtí často litují. A to je smutek nad tím, že se svými nejbližšími netrávili více času. A u malých dětí to platí skoro dvojnásob. Proto kladu velký důraz na slova psycholožky Radky Kůřilové, která na důležitost společně stráveného času třeba i formou hry mezi rodiči a dětmi často upozorňuje. Společně strávený čas má totiž nenahraditelnou roli právě ve vztahu rodič a dítě.

Rodině Marešů tak na dálku děkuji za sdílení několika záběrů z kruhu vlastní rodiny, které, aniž by to možná věděli, mohou být pro nás ostatní v mnohém inspirací.

Zdroj:

  • Proženy.cz. Čeho lidé ve stáří nejvíce litují a co dělat, abyste se mezi ně nezařadili (publikováno 7. března 2022, dostupné ZDE).
  • Maminka.cz. PODCAST: Hrajte si s dětmi. Proč je společná hra důležitá a jak na to, radí psycholožka (publikováno 17. května 2024, dostupné ZDE).
  • Instagram. Profil Leoše Mareše (přezdívka: leosmares).
  • Extra.cz. Monika a Leoš Marešovi oslavili pět let od seznámení s velkou pompou. Pracují na dítěti (publikováno 15. června 2020, dostupné ZDE).

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz