Hlavní obsah
Názory a úvahy

Člověk není pouze zvíře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované.

Foto: Frantem

Nevypadá dole přirozeně a přesto roste stejně rychle jako ostatní stromy

Naše lidská přirozenost je dnes něčím velmi pokrouceným. Přitom se strašně rádi vymezujeme vůči konkrétním věcem, byť v ten moment popíráme spoustu přirozeného.

Článek

Připadá vám přirozené vstávat ráno do práce, obouvat si před cestou z domu boty, sedět v autě, vykonávat nějakou naprosto nesmyslnou činnost a pak si večer sednout k televizní obrazovce, u které budete skandovat nad tím, jak skupina vlastenců a přirozených lidí, co ještě nezapomněli být člověkem a hájí údajné základní hodnoty, opět vykročili proti nějaké komunitě, třeba té nejčastěji médii pozorované LGBT?

Pak byste si měli uvědomit, že pro lidský mozek není zdravé ani přirozené být probuzen budíkem. Vede to ke značnému stresu, je to vlastně okamžitý šok. A pokud ten budík zazvonil zrovna, když jste byli v hlubokém spánku, čeká vás pěkných pár hodin mátoření. Nemluvě o tom, že jste si zkrátili spánek, tedy i potenciálně dobu délky dožití.

Obouváte se každý den do bot? Jaké boty nosí ženy na společenských událostech? Nejsou to náhodou lodičky, ještě k tomu na podpatku? Taková divná špičatá bota na kusu klacku. Přitom právě lidé, co dnes bojují za přirozené záležitosti člověka, se takto rádi obují, aby podpořili nějaký ten sex-appeal. Bota není přirozená věc. Vymysleli jsme si ji kvůli snadnějšímu válčení a později byla nutná, protože cesty zpevněné pro vozy nejsou pro nohu příjemné. Ta bota naši nohu však doživotně deformuje a způsobí nám v budoucnu spoustu obtíží a nemocí. Proč je tedy vrcholem společenské události si nohu deformovat trojnásobně víc než při běžném dni? Přece kvůli přirozenosti.

Lidská společnost se všude vyvíjí podobným směrem. A to tím nejvíce nepřirozeným. To, že dnes máme takzvanou civilizovanou společnost, vede například i k tomu, že si ženy při menstruaci strkají špunty do rozkroku, prý je to přirozené. Od množiny mužů dokonce žádané mnohem víc než tolerance nějaké vložky, která to „jen pochytá, aby to nešlo na oblečení“. Taková šílenost proti přirozenosti. Přitom stále bojujeme za lidskou přirozenost, protože skutečný přirozený člověk je přece jedině muž a žena a mají spolu děti!

Dobrá a v kolika letech tady ti přirození bojovníci proti čemukoliv, co je zrovna mediálně sledované, vlastně mají? Lidské tělo je připraveno na množení někdy okolo čtrnácti roků. Proč nemají děti ve čtrnácti a oddalují to někdy na dvojnásobek, tedy okolo třicítky? Víte, jak je toto nepřirozené a kolik komplikací si člověk přivodí tím, že rodí děti až po třicítce? Přitom na internetu se víc mluví o těch LGBT, takže teď půjdeme jako společnost proti nim a rodit budeme ještě později!

Už ani ta barva kůže nás tolik nebaví. Někteří si totiž uvědomili, že je tak nějak přirozená a hrstka lidí navíc ví, že ta tmavá barva kůže je mnohem déle přirozená než ta vybledlá. Přitom ještě občas nějaké ty náznaky rasismu, tedy stigmat minulých kultur a věrouk bublají. V přírodě si to běžně „rozdá“ lev s tygrem, nikdo to neřeší, dokonce takto počatá zvířata umíme pojmenovat, ale člověk, jenž má jiný pigment kůže, jó, tak to by mohl být problém, takový musíme dávat někam níž pod sebe. No, tak ani toto asi nebude tak úplně přirozené, že.

Zkrátka, pokud někdo přijde s názorem, že je zastáncem čehokoliv přirozeného, zcela zapomíná na to, co všechno přírodně přirozeného už člověk opustil, aby měl více možností, více svobody a delší a šťastnější život.

Pokud tedy někdo stojí skálopevně při svém názoru, že je více přirozený, než někdo jiný a teď musí rozhodovat o budoucnosti lidstva, je to nevzdělaný zaostalý člověk, jenž pouze nahání své ego na vyšší otáčky díky něčemu, co mu přeletělo přes nos, či spíše před očima někde na internetu a v televizi. Tedy malý člověk. Lidi, neposlouchejte malé lidi. Všimněte si, že ti skutečně velcí lidé tady ty mediální patvary, tedy žhavá témata, vůbec neřeší.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám