Hlavní obsah
Nakupování

Sháním oblek včelaře, chci slevu na cukr

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: azerbaijan_stockers / Freepik

Zdá se, že se poslední dobou řetězce předhánějí v tom, kdo dá absurdnější slevu. Pokud máte oblek včelaře, můžete na cukru ušetřit 12 korun.

Článek

Jeden z našich známých obchodních řetězců na jeden den vyhlásil 12 Kč slevu na cukr. Podmínkou však je, že abyste slevu dostali, musíte se obléknout do včelařského obleku. I když řetězec tvrdí, že to dělá jako poctu včelám, já hodlám tvrdit, že je to spíše způsob, jak ze zákazníků udělat ještě větší šašky.

Co je na tom špatně?

Jeden by mohl říct, že na tom přece nic špatného není, že včely si poctu zaslouží. Ale buďme upřímní - myslíte, že včely zajímá, že si někdo jde v obleku do obchodu pro slevu na cukr? Nebojím se tvrdit, že jim je to úplně k ničemu. Navíc oblek si může pořídit nebo vypůjčit kdokoliv. Nehledě na to, že nikdo určitě nekontroluje, jestli si vezmete jeden oblek s sebou a prostřídáte se v něm třeba se členy rodiny. Ale skutečně to někomu kvůli 12 korunám stojí za to, aby se převlékal v autě na parkovišti? Nejspíše ano, neboť jak víme, někteří lidé se kvůli slevám dokáží i poprat.

Dívame-li se na to se značnou distancí, je to vlastně ohromně k smíchu. Místo toho, abychom měli všichni šanci získat něco levněji, budeme šaškovat s obleky a pak se s hrdostí, jak jsme na ty ostatní obchody, které mají cukr drahý, vyzráli, budeme dívat, jak nám našich 20 balíčků cukru (20 kusů je limit při nákupu během této slevové akce) tvrdne ve špajzu. Ještě o Vánocích ho budeme rozmlacovat paličkou, abychom ho mohli dát do cukroví.

Závěrem

Jsem zvědavý, s jakou akcí na nás přijdou řetězce příště. Uvítal bych třeba slevu na kondomy pro všechny, kteří mají 3 a více dětí. DNA testy by po nás asi nechtěli, tak by možná stačilo půjčit si děti od sousedů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz