Hlavní obsah
Lidé a společnost

Muž se dvěma penisy - kdo byl Frank Lentini

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Neznámý fotograf - volné použití

Frank Lentini

Francesco (Frank) Lentini se narodil v Rosolini (Sicílie - Itálie) v sobotu 18. května 1889 v 16:15 do farmářské rodiny Natale a Giovanně Falcovým.

Článek

Byl pátým ze 12 dětí po Rosariovi, Rosarii, Filippovi a Francesce. Sourozenci Michael a Josephine se narodili v USA.

Jakmile se Franko narodil a porodní asistentka Maria Alberino ho poprvé spatřila, šokovaná a vyděšená ukryla čerstvě narozeného Franka do rákosového košíku pod postel a s křikem utekla z pokoje porodnice. Křikem přivolané zvědavé ženy, které se nacházely v nejbližším okolí po spatření malého novorozence z pokoje v slzách mlčky utíkaly pryč, aniž by měly odvahu říct Giovanně o tom, co právě spatřily. Když Giovanna zůstala v pokoji sama a rozbalila Franka z bavlněné peřinky, pochopila důvod pláče a zděšení ostatních žen.

Rozšířila se zpráva, že Giovanna během těhotenství navštívila jednoho povozníka a zneklidnil ji jeho stůl, který stál na třech nohách.

Malý Franko se narodil se třemi nohami, ale pro pověrčivou vesnici byl považován za trest od Boha a byl označen za „Maravigghia“ (zločince) a říkalo se mu „Ciccinieddu tri pieri“ (Třínohý Ciccinieddu). Zneuctění rodiče dítě zpočátku odmítali a svěřili ho do péče Giacomy, Frankovy tety, která se ho ujala.

Foto: Neznámý fotograf - volné použití / Zdroj: Library of Congress

Frank Lentini

Ve čtyřech měsících rodiče přivedli Franka k odborníkovi do Neapole a jak rostl, začal si hrát venku s ostatními dětmi. V pěti letech dokázal Frank téměř narovnat třetí nohu, ale byl smutný, že ji nemůže používat k chůzi. Během následujících let se učil přizpůsobovat svému tělu. Matka mu ušila kalhoty na míru a u ševce nechala speciálně zhotovit tři boty. Sedět a spát se naučil tak, že si třetí nohu položil na nedaleký kufr a když už mu přebývající noha nedosahovala na zem, rozhodl se ji přivázat k sousední noze.

Foto: Neznámý fotograf - volné použití

Frank Lentini

Zvědavost a zájem o Franka se zvyšoval a s tím i jeho popularita. Vystupoval a byl vystavován v mnoha městech včetně Londýna v roce 1897. V roce 1898 ho jistý Magnano, který měl putovní loutkové představení, přivezl do Middletownu i s jeho rodiči a sourozenci Corradem a Filippou. Po příjezdu do USA začal Frank vystupovat v cirkuse Ringling Brothers a kopat do davu míče. V roce 1906 debutoval s cirkusem Barnum v newyorské Madison Square Garden a několikrát absolvoval turné po USA a Evropě.

V roce 1907 se oženil s Theresou Murrayovou, s níž měl čtyři děti: Josephine, Neda, Francise juniora a Jamese.

Současnými žijícími potomky jsou vnuci Josephine: Richard a Pamela Longovi; děti Franka juniora: Phyllis Vandenburgová, James, Kathy Paigeová, Theresa Rixová, Michael, Carolyn Woodcocková a George; a děti Jamese: Janelle Meadová, Bill Wieland.

Foto: Neznámý fotograf - volné použití

Frank Lentini

Když se Frank s Theresou kolem roku 1935 rozešli, začala mu nová životní etapa s Helen Shupeovou, se kterou žil až do své smrti. Frank zemřel v Jacksonu (Tennessee) 21. září 1966 ve věku 77 let, když byl na turné.

Na otázku, kým vlastně je, s oblibou odpovídal: „…moje matka neporodila dvě děti. Více než jedno, ale ne dvě.“

Francesco Lentini zůstává ikonou odvahy a odhodlání. Jeho příběh je důkazem toho, že lidská síla a vytrvalost nemají hranic. Jeho životní pouť nám připomíná, že každý z nás má svůj vlastní jedinečný příběh a že bychom měli být hrdí na to, kým jsme, a nikdy se nevzdávat svých snů.

„Jsem jako každý jiný člověk. Mám jednu hlavu a dvě ruce. Jediný rozdíl je ten, že mám tři nohy.“ – Francesco Lentini

Zdroje:

https://www.franklentini.it

https://www.allthatsinteresting.com

https://en.wikipedia.org/wiki/Francesco_Lentini

https://www.wethersfieldhistory.org

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz