Hlavní obsah

Dominik Feri: Pád hvězdy na samotné dno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Clonewayx, CC BY-SA 4.0 DEED, via Wikimedia Commons

Dominik Feri ilustrační fotografie

Zažít strmý vzestup a ještě strmější pád. Takový by mohl být podtitul životopisu bývalého českého politika Dominika Feriho.

Článek

Z jednoho z nejsledovanějších politiků na sociálních sítích se stal zároveň jedním z nejkontroverznějších v české politické historii. Jeho kariéra, která vypadala slibně, se zastavila na křižovatce politiky a osobní morálky.

Hvězdný mladík

Dominik Feri nebyl jen další politik. Během své kariéry se stal hlavní tváří jedné z nejznámějších politických stran v České republice. Eso v rukávu, které mělo dostat mladé lidi blíže k politice. Jeho snaha být blíže lidem se projevila především během pandemie COVID‑19. Tehdy výrazně komunikoval přes sociální sítě a svou přístupností získal obrovskou popularitu. Jeho život, studium a kariéra se zdály býti perfektní. Usazení v politice v již velmi nízkém věku, úspěšné dokončení studia práv a mediální sláva v podobě statisíců fanoušků na sociálních sítích. Na první pohled se mohlo zdát, že na co se vrhne, to se postupně mění v úspěch. Ne nadarmo se však říká: „kdo létá vysoko, nízko padá“.

Pád

Jeho politická kariéra byla ukončena zdrcujícím způsobem. Obvinění ze sexuálního násilí proti několika ženám způsobilo pád, jaký si málokdo dokázal představit. Byl obviněn a opustil politickou scénu. V mediálním prostoru se mezitím začaly ozývat další a další ženy, které chtěly sdělit veřejnosti svůj hrůzný příběh. Ať už se jednalo o mediální tlak, nebo tíhu viny, v tomto období se objevila zpráva o jeho hospitalizaci z důvodu řezných poranění. Společnost se mezitím rozdělila na několik táborů, někteří jej ihned odsoudili, druzí hájili a ostatní vyčkávali, jak dopadne soudní proces. Nyní již známe rozsudek a víme, že výsledkem bylo odsouzení na tři roky, za dvě znásilnění a jeden pokus. Z politika, který se snažil být vzorem změn a lepší komunikace, se stal symbol násilí a morálního selhání.

Příběh Dominika Feriho je smutným příkladem toho, jak rychle se mohou vyvíjet osudy veřejných osobností. Ze slibného mladého politika na odsouzeného s tříletým trestem. Takovýto životní obrat o 360 stupňů dokazuje, že neexistuje žádná imunita proti pádu, a že právo platí pro všechny občany stejné.

Myslíte si, že byl rozsudek spravedlivý, příliš přísný, nebo máte úplně odlišný názor. Budu rád, když se zapojíte do diskuze s ostatními pod článkem.

Anketa

Jaký je Váš názor na rozsudek?
Souhlasím, trest je přiměřený
0 %
Nevím, nezajímá mě to
0 %
Nesouhlasím, měl dostat vyšší trest
100 %
Celkem hlasoval 1 čtenář.

Zdroje

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz