Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Hledání lásky proměnilo učitelku v bojovnici s muži

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Seznam.cz

Třicet let nemohla najít pravou lásku. Když už měla pocit, že se jí štěstí naklonilo, přišlo další veliké zklamání.

Článek

V dnešní době není snadné najít partnera, který by splňoval všechna očekávání. Alena, třicetiletá učitelka, to ví lépe než kdokoliv jiný. Její pátrání po lásce se stalo jakýmsi dobrodružstvím, které prověřilo nejen její trpělivost, ale i její sebevědomí.

„Byla jsem třicet let sama a musím přiznat, že jsem byla poněkud náročná,“ přiznává Alena s tím, že sama si uvědomuje svou vysokou laťku při výběru partnera. „Nedávám mužům příliš času, aby se mohli projevit. Buďto obstojí na první pohled, nebo o ně ztrácím zájem,“ dodává.

Její seznam požadavků nebyl zrovna krátký. Chtěla vzdělaného muže, který umí bavit, má zájem o sport, vřelý vztah ke své rodině a úspěšnou kariéru. Na první pohled to může vypadat jako nesplnitelný sen, ale Alena byla přesvědčena, že takový muž existuje.

Po sérii neúspěšných schůzek, které často končily nepříjemně, se Alena setkala s Petrem. Vypadalo to, že jejich rande mělo naději. Petr byl pohledný a zdál se být sympatickým společníkem. Zaplatil za večeři a jeho rozhovory byly zajímavé. Alena byla nadšená.

Ale pak přišel okamžik, který změnil vše. Když spolu jeli zpět domů metrem, Petr nepustil starší ženu, která sotva stála na nohou, aby si mohla sednout. Alena byla zděšená.

Tomu muži chyběla slušnost a respekt ke starým lidem.
Alena

Alenin příběh nás přiměje zamyslet se nad tím, co je v dnešní době skutečně důležité při hledání lásky. Možná jsme se trochu vzdálili od základních hodnot, které by měly být základem každého vztahu. Nakonec nezbývá než Aleně popřát štěstí při hledání toho vyvoleného.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz