Hlavní obsah
Cestování

Jezero Attersee: Nekonečné možnosti koupání a relaxace

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Hana B.

Promenáda v Seewalchen am Attersee.

Jezero Attersee nabízí mnoho možností na koupání a odpočinek. Můžete zakotvit na malých „plážích“, nebo si zajít na koupaliště, kde najdete občerstvení, možnosti různých her a Vaše děti se taky vyřádí na klouzačkách.

Článek

Co je víc než osvěžení v jezeře poté, co sejdete z vrcholků, nebo si jen tak zpříjemníte den nic neděláním u vody? Na to prostě nic nemá.

Když ráno vycházím na túru, tak mám dva cíle: dosáhnout vrcholu a následnou regeneraci v jezeře. Jezero Attersee je k tomu ideální cíl. Po celé délce můžete zastavit různě na parkovištích a najít si to své místo. Většina jich je zdarma, jen od Seefeldu, Weissenbachu až po Unterach každý rok přibývají nová placená místa. Což je i logické, jsou to výchozí místa na túry.

Já si letos oblíbila travnatou pláž skoro na konci Weyregg am Attersee. Je dlouhá a není tam tolik stromů, které by vrhaly stín. Ale každému vyhovuje samozřejmě něco jiného. Jsou tam 3 přístupy do vody po kamenných schodech. A kocháte se výhledy na kopce a ukotvené lodě. Pokud tam chcete být celý den, tak doporučuji jet hned ráno. Od 12h a dál už bývá problém s parkováním.

Foto: Hana B.

Travnatá pláž ve Weyregg am Attersee.

Taková místa jsou podél celého jezera. Každé je trochu jiné. Někde máte hodně stromů, někde je otevřený prostor. Vždy tam máte ale pohodlný přístup do vody. Tyto pláže jsou zdarma a vybere si každý to své. A u některých máte i postavený veřejný záchod. Jsou dobře udržované, jako vše v Rakousku.

Ráda využívám i prostory u promenády v Seewalchen am Attersee. Buď využiji travnaté plochy na hlavní promenádě (vedle koupaliště) (jsou tam i schody do vody), nebo využiji protější park, kde je malá zátoka s pozvolným vstupem do vody. Na obou místech najdete i hrací prostor pro děti.

Foto: Hana B.

Odpočinková plocha na promenádě v Seewalchen am Attersee.

Foto: Hana B.

Koupaliště vedle promenády v Seewalchen am Attersee.

Pokud máte rádi trochu akčnější místa, tak navštivte místní koupaliště. Můžete zde najít placená i neplacená. Oboje nabízí různé možnosti jako občerstvení, plážový volejbal, koutky pro děti. Ta placená jsou pro malé děti určitě lepší, najdete tam i skluzavky a bazény pro malé i větší děti.


Jedno z těch neplacených najdete v Litzlberg kousek od Seewalchen am Attersee. Jsou tam dvě velká parkoviště (placená), takže nemusíte mít obavy, že nezaparkujete. Koupaliště je veliké, nabízí spoustu prostoru, kde můžete odpočívat, hrát volejbal, mola na skákání do vody, stánky s občerstvením. Já osobně toto místo moc nemusím, na mě je tam až moc lidí. Byla jsem tam dvakrát a vždy stejný dojem. Ale každému vyhovuje něco jiného.

Když si zajedete na konec jezera do Unterach am Attersee, tak tam najdete super koupaliště. Je to zrovna to ideální místo po několika hodinové tůře. Je menší, ale za mě perfektní místo. Nabízí překrásné výhledy na Schoberstein, Mahdlgupf a další, dřevěná mola vybízí k odpočinku, a když Vás to přestane bavit, tak si zajdete na pivko do hospody.

Loni bylo parkoviště ještě zadarmo, ale letos jsem si všimla, že už jsou tam parkovací automaty.

Foto: Hana B.

Odpočinkové molo na koupališti v Unterach am Attersee a výhledy na místní vrcholky.

Co se týče placených koupališť, tak letos se mi velmi líbilo v městečku Seefeld.

Je to až v druhé půlce jezera, takže není tolik přeplněné. Jsou tam dva krásné bazény pro děti s velkou a malou skluzavkou a hned z okraje bazénu můžete s Aperolem pozorovat jezero. Vstup do jezera je po upravených schodech nebo si můžete skočit z můstku. Za mě letos toto koupaliště byla jednička. Parkoviště je placené.

Foto: Hana B.

Bazén s výhledem na jezero na koupališti v Seefeld am Attersee.

Co se týče placení/neplacení, tak příští rok to může být zase jinak. Každou sezónu se to tam bohužel mění, tak jako všude.

A až vás přestane bavit koupání, tak si počkejte na ty nejkrásnější západy slunce, co u jezera Attersee jsou.

Foto: Hana B.

Západ slunce na promenádě v Seewalchen am Attersee.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz