Hlavní obsah
Cestování

Vodopád Waldbachstrub aneb Hallstatt není jen Hallstatt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Hana B.

Vyhlídka na řeku Waldbach pod vodopádem Waldbachstrub.

Kdo by neznal Hallstatt, vyhlídkovou plošinu Five Fingers nebo žraloka, že? Ale okolí Hallstattu nabízí mnohem víc, třeba i nedaleký vodopád Waldbachstrub. A k němu se dnes vydáme.

Článek

Hallstatt mám moc ráda a vždy když jedu okolo, tak se alespoň na hodinku jdu projít tímto krásným městečkem, které právem patří do dědictví UNESCO.

Znáte to: udělat fotku s nejhezčím výhledem na kostel, koupit nejlepší kremroli, co znám, pořídit nějaké ty drobnosti na památku a zase popojet dál.

Foto: Hana B.

Tento pohled na Hallstatt myslím netřeba představovat. I za deště má své kouzlo.

Ale dnes kremroli vynecháme a popojedeme kousek za Hallstatt, užít si vodopád. Samozřejmě můžete výchozí bod mít Hallstatt, ale to by ta cena za parkování teda dobře vyskočila. :)

Takže pojďme se k němu vydat. Přejedete parkoviště P2 a pokračujete po cestě Malerweg dokud nedojedete na lesní parkoviště. Nemůžete ho minout. A odsud budeme pokračovat pěšky. K vodopádu vede krátká cesta, ale můžete si udělat i menší okruh s výhledem na Hallstatt a jezero.

Od parkoviště pokračujte po Malerweg, až dojdete k malé lávce přes řeku. Pokochejte se pohledem na šumící řeku Waldbach a pokračujte dál po vyšlapané cestě nahoru. Najdete tam lavičku a od ní pokračujete podél řeky až k vodopádu. No a za pár minut jste u něj.

Foto: Hana B.

Vodopád Waldbachstrub.

Foto: Hana B.

Pohled na vodopád Waldbachstrub z vrchní části.

Vodopád nebyl ten den tolik bohatý, ale věřím, že po dešti to bude opravdu síla.

Tady můžete túru ukončit a vrátit se nazpět po cestě na druhé straně řeky, ať máte změnu. Nebo si můžete udělat ještě malý okruh nad vodopád. Tak co, jdeme na to? Jdeme.

Sejdete dolů od vodopádu, přejdete lávku a od lávky se vydáte po vyšlapané cestě nahoru. Je to menší stoupání, ale žádná hrůza. Po chvíli dojdete k další lávce, kde je menší vodopád a také malý „bazének“.

Foto: Hana B.

Bazének s malým vodopádem po cestě nahoru.

Foto: Hana B.

Výhled od „bazénku“.

Až se pokocháte, tak můžete pokračovat nahoru a dostanete se na cyklostezku. Po cestě se zastavte a užívejte si výhledy na Hallstatt a jezero.

Foto: Hana B.

Výhled na Hallstatt a okolí.

Pokračujte dál, projdete krátkým tunelem, až se dostanete na rozcestí, a můžete si vybrat další túry. I nahoře uvidíte zajímavá místa, můžete pokračovat na kole nebo pěšky třeba kolem řeky a nebo lesem. My ale půjdeme dál na most.

Foto: Hana B.

Vodopád pár metrů nad mostem.

Most je přímo nad vodopádem. Ten ale není vůbec vidět, za to se můžete rozhlédnout po okolí. Kousek pokračujte dál a po chvíli bude odbočka do lesa na cestu Gangstein. Je to cesta se schody a lany, takže bude i trochu „dobrodrůžo“. Ale opravdu jen trochu. :)

Já tam byla před rokem a cesta by potřebovala trochu opravit. Říkala jsem si, že by možná bylo lepší ji jít nahoru, ale uvidíte. Každopádně jsou po celé stezce lana, tak se jich nezapomeňte vždy raději držet.
Není to dlouhá cesta, zabere jen pár minut a po chvíli jste zase u vodopádu Waldbachstrub a můžete se vrátit k autu.

Užijte si vodopád a příště Vás vezmu na nějaké hezké soutěsky.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz