Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Fanfán Tulipán

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

„Jak se poznáme?“ Jeho hlas v telefonu slyšela poprvé, ale chutnal jako první pusa a stal se neodbytným evergreenem, který se vpije do kůže a rozvlní boky.

Článek

Ten dávno zapomenutý tetelivý rytmus, kdy se hlava svůdně zakloní, a konečky vlasů zalechtají na lopatkách.

Skvěle padnoucí tepláky do zvonu laškují s kotníky. Sem a tam a zase zpátky jako podvečerní příbojové vlnky.

S několika neočekávanými slovy po drátě je tu najednou nejen chuť vytáhnout žaluzie, které skrývají zaprášená okna, ale dokonce i rozhodnutí je umýt! Jak je tohle vůbec možné? Navíc se vše, podle předem daného scénáře, má odvíjet úplně jinak!

„Budu mít černý kabát.“

Pobaveně přistoupil na hru fantů:

„Já tedy červený deštník.“ Jeho hlas zněl jiskřivě, nezaskočeně a vůbec byl ve výhodě.

„Třeba bude ošklivej,“ utěšovala se, když schovávala teplákovku pod černý pršiplášť.

V původní utkvělé představě přitom měla mít šaty a dokonalý účes a být tak okouzlující, že i on, obratný a zkušený řečník, ztratí slova, dech i soudnost, jež brání odvaze konat věci bláznivé.

Naučeným pohybem prohrábla dlouhé vlasy, které za jiných okolností bývají i ozdobou. Vanilkový cukr na prstech je slepil do pramínků. Čas svátků vánočních se blížil stejně nezadržitelně jako právě dohodnuté setkání, které podlamovalo kolena a vnášelo podivný neklid do každé části těla.

Z jindy zaběhnutého a dobře ovladatelného stroje je teď banda neposlušných pubertálních výrostků.

Třeba bude ošklivej.

Kousla se do spodního rtu v marné snaze vrátit se na zem, kde je vždycky bezpečně. Přivřela oči a škvírkou v zrcadle pozorovala můru, která právě připálila druhý plech cukroví a přitom má jen cosi převzít a zatím se chová se jako poblázněné tele.

„Hlavně se nikde nesvlíkej. Za žádnou cenu,“ připomnělo už smířlivějším tónem druhé a rozumnější já. Blíženkyně ho naštěstí mají a také potřebují.

„Třeba bude ošklivej,“ uklidňovala se, když na klíčích od bytu marně hledala dálkové ovládání auta.

K místu setkání zbývalo jen pár mamutích a několik čapích kroků. Netušila, proč právě teď vyplavala vzpomínka na jednu dětskou hru. Nohy by tančily, rozum vzal roha bůh ví kam a ruka křečovitě svírá poslední dvacetikorunu na parkovné.

Třeba tam nebude.

Kalhotky na domácí práce se jí nekompromisně zařízly do zadku a věděla, že pro první a rozhodující dojem holt bude muset trpět.

Předvánoční náměstí zaplněné stánky a svátečně naladěnými návštěvníky, pobrukující v rytmu startujícího vrtulníku ztichlo ve zvědavě napjatém vyčkávání. Přesně a přes kopírák ta chvíle, kdy Popelka vchází do tanečního sálu a elegantním gestem ukrývá svůj úsměv pod lehký závoj.

Posledních pár kroků na minové pole, i když se zapřísáhla, že tam už nikdy nevkročí. Kdo důvěru polámanou znovu neriskuje, bolesti se možná vyhne, ale dá se to pak nazvat životem?

Přání elegantní šipky je jedna věc a placák o hladinu druhá. Všechno, co si dokážeme představit, tak si prý i můžeme splnit.

Byl tam, a krásnej. S rameny jako triglavský štít. A život ten měl rád, to se na očích hned pozná.

Se srdcem v krku a několika slovy, které si odněkud půjčila, protože vlastní nebyla k nalezení, popadla desky (o které tu vlastně šlo) a utekla zpět do svého světa.

Do bezpečí ověřených ingrediencí, prověřeného koření. Přestala vnímat chuť, necítila vůni a myslela si, že tak to má být a bude už napořád. Bez bolesti, ale i bez chuti.

A pak, vždy když to vůbec ale vůbec nečekáme, přijde noc, kdy se za každou cenu musíme jít napít nebo vyčůrat.

V tom kvadráty zadaném prostoru, kde potmě známe do detailu každý kout a centimetr, bosou nohou stoupneme na zapomenutou kostku lega.

Ta bolest je strašná a zapamatovatelná tím spíš, že je noc a musíme držet jazyk za zuby. A vděčnost za ni pocítíme teprve ve chvíli, kdy se nám po jedné noze podaří doskákat zpět do postele.

Do prkýnka pekelnýho, to bolí! Já to cítím.

A zas žiju …

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz